«Αρχίζει και σας στοιχειώνει το ενδεχόμενο μιας ακόμη τετραετίας Τσίπρα»
«Αρχίζει και σας στοιχειώνει το ενδεχόμενο μιας ακόμη τετραετίας Τσίπρα» είπε προς τη Νέα Δημοκρατία ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς ξεκινώντας την ομιλία του στην Ολομέλεια επί της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση, ενώ επιτέθηκε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι υποκρίνεται και δεν λέει την αλήθεια στο λαό για τη Συμφωνία.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, απευθυνόμενος προς τα έδρανα των βουλευτών της ΝΔ ανέφερε: «Εδώ μέσα αυτές τις ημέρες κρίθηκαν δύο πολύ σοβαρές μάχες, πρώτον μας δώσατε τη δυνατότητα να επαναβεβαιώσουμε την εμπιστοσύνη της Βουλής και δεύτερον κρίθηκε η εσωκομματική σας μάχη, διότι ο κ. Σαμαράς έσκισε ό,τι είχε απομείνει από το φιλελεύθερο κοστούμι του κ. Μητσοτάκη». «Βλέπουμε να σας εκφράζει ο αρχηγός που κατέγραψε το ιστορικό χαμηλό της ΝΔ, ακούμε ότι το Βουκουρέστι ήταν μια μπλόφα και δεν ήταν η μεγάλη στρατηγική κίνηση, βλέπουμε επιθέσεις στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και άθλιες συκοφαντίες στον υπουργό Εξωτερικών. Βλέπουμε κραυγές από μία ακροδεξιά η οποία έκανε καριέρα πάνω στο Μακεδονικό ζήτημα και δυστυχώς αν σήμερα κυβερνούσε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ασκούσε την πολιτική η οποία είχε ασκήσει η κυβέρνησή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τον ανέτρεπε μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά» ανέφερε ο Νίκος Παππάς.
Ακόμη αναφέρθηκε στο θέμα με τον Χρυσαυγίτη βουλευτή χθες στην Ολομέλεια λέγοντας: «Είδαμε και τον "νταή" να ζητάει πραξικόπημα κι επειδή σας ερέθισε αυτό που είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σας λέω ότι η δύναμη του φασίστα δεν βρίσκεται στη γροθιά και στην κλωτσιά του, βρίσκεται στην ανοχή του περίγυρου». «Και παθαίνει η Δημοκρατία μας μεγάλο κακό, όταν υιοθετείτε την ατζέντα του. Όταν κατ' επίφαση μάχεσαι τη ΧΑ και φέρνεις μέσα στα σαλόνια τη ρητορική της, κακό κάνεις στη Δημοκρατία» είπε προς την αξιωματική αντιπολίτευση. «Γι' αυτό να είστε μετρημένοι κι όχι να χειροκροτείτε όταν κατηγορεί ο κ. Σαμαράς την παράταξη που κυβερνά για εθνομηδενισμό. Λίγο μέτρο και σεβασμό», κάλεσε τους βουλευτές.
Ο κ. Παππάς ζήτησε ακόμη από τη ΝΔ να μην υποκρίνεται όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης καλεί στο συλλαλητήριο, ενώ την κατηγόρησε ότι συκοφαντεί το μεγαλειώδες κίνημα των Αγανακτισμένων, όπου μεν υπήρχε φασιστικός σπόρος, «αλλά δεν φύτρωσε και δεν κάρπισε γιατί ήταν άλλες οι δυνάμεις, οι οποίες εκεί έπαιξαν τον ιστορικό τους ρόλο».
Αναφερόμενος στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Συμφωνία με την πΓΔΜ, ο κ. Παππάς την κατηγόρησε για υποκρισία. «Διαφωνείτε για τη Συμφωνία και είναι δικαίωμά σας, δεν είναι όμως δικαίωμά σας να λέτε ψέματα στον ελληνικό λαό και κυρίως στον κόσμο που έχει αυξημένες ευαισθησίες και κατεβαίνει στα συλλαλητήρια, που θέλει να μάθει την αλήθεια» είπε και ζήτησε: «Πείτε στον κόσμο ότι φτάσατε να αποδεχθείτε το Μακεδονία - Σκόπια». «Υπέγραψε ή όχι ο κ. Σαμαράς το 1991 έγγραφο με αναφορά στη Δημοκρατία της Μακεδονίας;», έθεσε το ερώτημα.
«Ελάτε αντιμέτωποι με τα όσα έχει κάνει και έχει πει η παράταξή σας τα τελευταία 25 χρόνια», κάλεσε επίσης τη ΝΔ ο κ. Παππάς και επικαλέστηκε δηλώσεις, στο βάθος του χρόνου που εξελίσσεται το ζήτημα, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και του Αντώνη Σαμαρά, καθώς επίσης του Άδωνι Γεωργιάδη για τον Κώστα Καραμανλή και την Ντόρα Μπακογιάννη και της Ντόρας Μπακογιάννη για τον Αντώνη Σαμαρά.
«Και φτάσαμε τώρα που δυστυχώς ο αρχηγός σας είναι θλιβερό φερέφωνο του κ. Σαμαρά και όπως είπε η Ντόρα Μπακογιάννη, ο κ. Σαμαράς είναι θλιβερό κεφάλαιο του Μακεδονικού» συμπλήρωσε ο κ. Παππάς, ο οποίος ωστόσο διαπίστωσε ότι το κεντρικό πρόβλημα της ΝΔ είναι ότι δεν της βγαίνει η υπόσχεση που έδωσε στους οπαδούς της για «μια αριστερή παρένθεση». «Η χώρα ανακάμπτει, η ανεργία πέφτει και το ακραίο νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα της ΝΔ συνειδητοποιεί κι ίδια ότι μπορεί να εφαρμοστεί μόνον υπό συνθήκες έκτακτης ανάγκης», είπε και προσέθεσε πως «αυτό είναι που δεν αντέχετε και που δεν μπορείτε».
Τέλος, ο κ. Παππάς αναφέρθηκε στο Κίνημα Αλλαγής και στη Φώφη Γεννηματά, επισημαίνοντας πως κορυφαία στελέχη του, όπως και του Ποταμιού και της ΔΗΜΑΡ, λένε ότι η Συμφωνία είναι στη σωστή κατεύθυνση, όπως και ο κ. Αλιβιζάτος λέει ότι η Συμφωνία καλύπτει το 80% των ελληνικών θέσεων. Προσέθεσε δε πως «ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε εκφράσει πολύ συγκεκριμένη θέση στον ΟΗΕ και μάς ενημέρωσε ο κ. Σαμαράς ότι ήταν προσωπική του θέση. Δεν ήταν προσωπική του θέση, ήταν η πάγια ελληνική θέση». Απευθύνθηκε στο ΚΙΝΑΛ λέγοντας: «Εσείς πολιτεύεστε εδώ μέσα ότι υπάρχουν διαφορετικές θέσεις μέσα στους κυβερνητικούς εταίρους. Κι είχατε εσείς διακυβέρνηση όπου πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών είχαν διαφορετικές θέσεις γι’ αυτό το κρίσιμο ζήτημα». Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής σημείωσε ότι οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές χαιρετίζουν τη Συμφωνία, αλλά η κ. Γεννηματά είναι αναντίστοιχη.
«Η χώρα βγαίνει στο φως και κάποιοι επιμένουν να μένουν στην ομίχλη. Όλα στο φως λοιπόν και στην οικονομία και στα εθνικά θέματα», σημείωσε καταληκτικά ο κ. Παππάς.