Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας προσπαθεί απελπισμένα να πλασαριστεί ως κεντροαριστερός

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας προσπαθεί απελπισμένα να πλασαριστεί ως κεντροαριστερός

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που δε στηρίζει την αστική δημοκρατία, υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΝΔ

«Δεν θα αφήσω συμπεριφορές τύπου Ρουβίκωνα να συνεχιστούν αν κυβερνήσω», διεμήνυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην εκπομπή «Ακραίως» του ΣΚΑΪ, αναφερόμενος στο ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε για τον Ρουβίκωνα ότι προέρχεται από τα άκρα της Αριστεράς και είναι μία ομάδα με γνωστά μέλη, η οποία κάνει μεγάλη ζημιά στη χώρα, και κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανοχή στη συγκεκριμένη αναρχική ομάδα.

«Η βία είναι βία είτε προέρχεται από τα δεξιά είτε από τα αριστερά», ξεκαθάρισε, υπογραμμίζοντας ότι όλα τα περιστατικά βίας είναι καταδικάσιμα, χωρίς «αλλά» και αστερίσκους.

Για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, τόνισε πως απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρξει λύση του θέματος είναι η αναθεώρηση του Συντάγματος της γειτονικής χώρας, και ξεκαθάρισε πως το ζήτημα πρέπει να λυθεί, αλλά με όρους που να ευνοούν τη χώρα μας. Ανέφερε ακόμα πως η ονομασία «Μακεδονία του Ίλιντεν» θα ήταν η χειρότερη δυνατή ονομασία.

Για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη ανέφερε πως δεν έχει πετύχει, και σχολίασε ότι οι δήμαρχοι κρίνονται από το έργο στις πόλεις τους.

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εκτίμησε ότι κάνει απελπισμένες προσπάθειες να παρουσιαστεί ως κεντροαριστερός, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως σημείωσε, είναι ένα κόμμα που δε στηρίζει την αστική δημοκρατία. Κατηγόρησε ακόμα τον πρωθυπουργό ότι έταξε τα πάντα για να εκλεγεί, και θα ξανατάξει τα πάντα για να μη χάσει τις επόμενες εκλογές, όμως οι πολίτες είναι αυτοί που θα τον κρίνουν.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στα νέα μέτρα που έρχονται, υποστηρίζοντας ότι δικαιώνεται απόλυτα η Νέα Δημοκρατία που μιλούσε για τέταρτο μνημόνιο, και πρόσθεσε ότι τα συμπληρωματικά μέτρα ύψους 5,2 δισ. ευρώ δεν συμπεριλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο, αλλά είναι πρόσθετα μέτρα. Δεσμεύτηκε εξάλλου ότι η ΝΔ θα επιστρέψει στους πολίτες τα χρήματα που πήρε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ανέφερε ότι πρώτη προτεραιότητα μίας μελλοντικής κυβέρνησης της ΝΔ θα είναι η μείωση της φορολογίας και δεσμεύθηκε για εισαγωγική φορολογική κλίμακα 9% για εισόδημα έως 10.000 ευρώ. Υποσχέθηκε ακόμα μείωση φόρου για επιχειρήσεις σε 25% στην πρώτη φάση και 20% στη διετία, μείωση ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε βάθος διετίας και μείωση φόρου στα μερίσματα.

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες, είπε ότι θα επιδιώξει την μεγαλύτερη δυνατή συνεργασία ακόμη κι αν είναι αυτοδύναμος, ωστόσο σε κάθε περίπτωση απέκλεισε το ενδεχόμενο να κάνει μεγάλο συνασπισμό με τον ΣΥΡΙΖΑ ή να συνεργαστεί με τους ΑΝΕΛ. Επανέλαβε ότι εάν κερδίσει θα αλλάξει αμέσως τον εκλογικό νόμο με ένα νέο σύστημα που θα συνδυάζει κυβερνησιμότητα και αναλογικότητα. Σημείωσε ότι συμφωνεί με το σπάσιμο της Β΄Αθηνών, υπό την προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση θα συμφωνήσει στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι δεν έχει σκεφθεί ποια θα είναι η πρότασή του για Πρόεδρο της Δημοκρατίας εφόσον κερδίσει τις εκλογές και θα έχει μπροστά του την εκλογή.