Μετά από τρία χρόνια σκληρού αγώνα και θυσιών η ελπίδα, είναι ζωντανή, δηλώνει ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ
«Είναι μακριά από εμένα και από το κόμμα μου κάθε διάθεση για πανηγυρισμούς και success story, αλλά είναι εμφανές ότι κάτι αρχίζει να αλλάζει και στην Ελλάδα. Μετά από τρία χρόνια σκληρού αγώνα και θυσιών η ελπίδα, είναι ζωντανή» δηλώνει ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, επικαλούμενος τις δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων μετά το Eurogroup.
Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Ζαχαριάδης εκφράζει την πεποίθηση ότι η περιπέτεια τελειώνει για την Ελλάδα και στέλνει αυστηρό μήνυμα στην αντιπολίτευση λέγοντας: «η χώρα χρειάζεται στήριξη κι όχι τρικλοποδιές και υποκρισία».
«Βγάζουμε τη χώρα από την ιστορική περιδίνηση, φτάσαμε στο τέλος του τούνελ, με σημαντικές απώλειες και υποχωρήσεις, έχοντας χάσει πολλές μάχες, κερδίζουμε στο τέλος τον πόλεμο» δηλώνει χαρακτηριστικά ο διευθυντής της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ. Τονίζει ότι το τέλος των μνημονίων δεν σημαίνει αυτομάτως και τέλος της κρίσης, ωστόσο τα τελευταία τρία χρόνια, έχουν γίνει σημαντικά πράγματα.
Περιγράφοντας την κατάσταση στη χώρα ο κ. Ζαχαριάδης επισημαίνει ότι «η χώρα είναι βαριά πληγωμένη οικονομικά και κοινωνικά, χρειάζεται στοχευμένη προσπάθεια για να επουλωθούν οι πληγές που άνοιξε η κρίση αλλά και για να διορθωθούν στρεβλώσεις που υπήρχαν πριν την κρίση και μας οδήγησαν σε αυτή. Για αυτό χρειάζεται μια δεύτερη τετραετία 2019 - 2023 με κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε η χώρα να ανασυγκροτηθεί και να επανέλθει».
Πάντως σπεύδει να κρατήσει αποστάσεις από την όποια παροχολογία εξηγώντας «εμείς δεν θέλουμε να μοιράσουμε λεφτά που δεν υπάρχουν, ούτε να δημιουργήσουμε χρέη υπονομεύοντας τις επόμενες γενιές».
Σε ερώτηση για τη συμμετοχή ή όχι του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, ο κ. Ζαχαριάδης δηλώνει: «Με ή χωρίς ΔΝΤ, η Ελλάδα θα βγει από το πρόγραμμα με καθαρή έξοδο και αυτό προϋποθέτει την βιώσιμη ρύθμιση του χρέους όπως περιγράφεται στο Eurogroup του Ιουλίου του 2017».
Ο διευθυντής της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ θέτει ως βασικό το ζήτημα της μείωσης των φόρων και των φορολογικών συντελεστών υπό την προϋπόθεση να ανακτήσει η κυβέρνηση πλήρως τα κλειδιά διακυβέρνησης της χώρας και τη δυνατότητα άσκησης δημοσιονομικής πολιτικής. Προσθέτει πάντως πως η αναπτυξιακή στρατηγική της κυβέρνησης μετά την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια, τοποθετεί τον τομέα της εργασίας στο επίκεντρο προκειμένου να τεθούν τα θεμέλια για μια βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη στη χώρα.
«Το 2016 και το 2017 βάλαμε τις βάσεις για να αναστραφεί ό,τι ξηλώθηκε την περίοδο 2010 - 2015 και σε λίγους μήνες θα έχουμε ήδη τα πρώτα διορθωτικά αποτελέσματα» σχολιάζει.
Αναφορικά με τα θέματα βίας σημειώνει «δεν χωρούν συμψηφισμοί. Προέρχομαι από μια πολιτική παράταξη που στη μεγαλύτερη διάρκεια του 20ου αιώνα στελέχη της υφίσταντο βία, διωγμούς και εξόντωση. Για τη δική μας αριστερά, την ανανεωτική και ριζοσπαστική αριστερά η βία δεν αποτελεί ούτε μέσο άσκησης πολιτικής. Η βία θρέφει τα συντηρητικά αντανακλαστικά και τον φόβο. Καταδικάζουμε την βία, την εχθρευόμαστε όπως καταδικάζουμε και εχθρευόμαστε και τα επικοινωνιακά παιχνίδια που στήνονται γύρω από τέτοια ζητήματα» καταλήγει.