«Πόρτα» από το ΚΚΕ σε Σκουρλέτη για τη διακομματική

«Πόρτα» από το ΚΚΕ σε Σκουρλέτη για τη διακομματική

Γιατί διαφωνεί με την κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών το Κομμουνιστικό Κόμμα

Αρνητική ήταν η απάντηση του ΚΚΕ στην επιστολή-πρόσκληση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη στα κοινοβουλευτικά κόμματα (πλην της Χρυσής Αυγής) για διακομματική σύσκεψη αναφορικά με την κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών.

Σε απαντητική επιστολή του, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αχιλλέας Κανταρτζής επαναλαμβάνει τη θέση του κόμματος κατά της κατάτμησης των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, υποστηρίζοντας ότι στρέφεται κυρίως κατά των μικρότερων κομμάτων.

«Ως γνωστόν, τα μικρότερα κόμματα εκλέγουν τις περισσότερες έδρες τους στις μεγάλες εκλογικές περιφέρειες, συνεπώς μια πιθανή κατάτμηση τους θα έχει ως αποτέλεσμα να εκλέγονται βουλευτές τυχαία σε διάφορες περιοχές, με βάση τις «καραμπόλες» του εκλογικού νόμου, αλλοιώνοντας επί της ουσίας την αντιπροσωπευτικότητα της ψήφου», εξηγεί ο κ. Κανταρτζής, σημειώνοντας ότι «με τη συγκεκριμένη πρόταση, όπως και με την αντίστοιχη της ΝΔ, εξυπηρετούνται άλλου είδους σκοπιμότητες κι όχι το αίτημα για περισσότερη δημοκρατία ή διαφάνεια. Εξυπηρετούνται πρακτικές αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά προβλήματα, όπως επίσης και σκοπιμότητες κατανομής των κεντρικών στελεχών των κομμάτων του δικομματισμού – διπολισμού».

«Στη βουλή μπορεί κάλλιστα να γίνει συζήτηση για αυτά τα ζητήματα και κάθε κόμμα να τοποθετηθεί ουσιαστικά», καταλήγει η επιστολή.