Εκπληκτικό βίντεο: Τζάγκουαρ παραφυλά και επιτίθεται σε κροκόδειλο

Η εικόνα κόβει την ανάσα. Προκαλεί το δέος, το φόβο αλλά και το θαυμασμό για έναν από τους τρομερότερους θηρευτές του φυσικού κόσμου: το τζάγκουαρ.

Στο εκπληκτικό αυτό βίντεο του National Geographic φαίνεται ένα ενήλικο αρσενικό τζάγκουαρ να κάνει επίθεση σε έναν κροκόδειλο - καϊμάνο.

Οι κινήσεις του αιλουροειδούς είναι εντυπωσιακές. Παραφυλά με απόλυτη προσοχή στις ακτές του ποταμού. Μπαίνει στο νερό και πλησιάζει με κινήσεις τόσο προσεκτικές και ακριβείς που ούτε ακούγεται, ούτε σηκώνει μια σταγόνα νερό. Εντοπίζει τη θέση του καϊμάνου. Κολυμπά στο νερό με εκπληκτική δεινότητα (περίπου στο 1.30' στο βίντεο) και την κατάλληλη στιγμή τινάζεται και καταφέρνει στον αμέριμνο κροκόδειλο ένα δάγκωμα στο σβέρκο.

Είναι πολύ πιθανό το τζάγκουαρ να κατάφερε με μια δαγκωνιά να βρει το κεντρικό νευρικό σύστημα του κροκόδειλου καθώς ο δεύτερος φαίνεται να παραλύει, ανίκανος να αντιδράσει ή να φύγει κι έτσι παραδίδεται στα δόντια του δολοφόνου του.

Το όλο αυτό κυνήγι της ζωής και του θανάτου - ο κροκόδειλος πεθαίνει για αν τραφεί και να ζήσει το τζάγκουαρ- διαρκεί κανονικά περισσότερο από 40 λεπτά αλλά χάριν συντομίας έχει γίνει το απαραίτητο μοντάζ.