Τα θαύματα της φύσης μέσα από το φωτογραφικό φακό

H άγρια φύση παρουσιάζει τη δική της ξεχωριστή γοητεία. Γι' αυτό και πάντα θα υπάρχουν εκείνοι που ασχολούνται μαζί της προσφέροντας το καλύτερο αισθητικά καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. Σήμερα μάλιστα, ανακοινώθηκαν οι νικητές των ετήσιων βρετανικών βραβείων φωτογραφίας άγριας φύσης, με το φετινό θέμα να φέρει τον τίτλο 'In the living room', δηλαδή μέσα στο σαλόνι.

“Η ορατότητα των νερών της Ιρλανδίας είναι περιορισμένος και έτσι ήμουν πολύ τυχερός που έβγαλα μια τέτοια φωτογραφία”, σημείωσε ο Τζορτζ Κάρμπους, ένας εκ των νικητών μιλώντας για το υποβρύχιο καρέ του με πρωταγωνιστή ένα δελφίνι.

Ένας...σέρφερ βγαλμένος μέσα από τα κύματα

Αυτή η...υπνηλία του φθινοπώρου απαθανατίστηκε στο Ντέβον της Αγγλίας από τον Danny Green ο οποίος επεσήμανε τις περιπλοκές της φωτογράφησης απειλούμενων θηλαστικών, λέγοντας: "Αυτός ο τυφλοπόντικας είναι σε χειμερία νάρκη και γι 'αυτό χρησιμοποιείται εξειδικευμένος φακός να με βοηθήσει. "

Ο νικητής της κατηγορίας με τίτλο "Απόψεις", James Knight, φωτογράφισε με οπίσθιο φωτισμό αυτό το μικροσκοπικό σαλιγκάρι, Helix aspersa.

Ο νικητής στα πορτρέτα κατηγορία ζώων, Mark Ν. Thomas, είπε: "Αυτό το ψάρι θα μπορούσε να βρεθεί στην ίδια θέση σε πολλές βουτιές".

Οι τρεις κουκουβάγιες φωτογραφήθηκαν στο Σάσεξ από το Richard Peters, ο οποίος κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να πετύχει και τις τρεις να κοιτούν προς την ίδια κατεύθυνση, όπως είπε. 

Τρεις εβδομάδες χρειάστηκε ο φωτογράφος Jamie Hall για να πετύχει το συγκεκριμένο τάρανδο σε αυτή την πόζα!

Ο Robert Canis κέρδισε το βραβείο στην κατηγορία φωτογράφισης βοτάνων, συλλαμβάνοντας τη συνύπαρξη του μανιταριού με τα δέντρα που το περιβάλλουν.

Μια σουπιά - εισβολέας από το φακό του Michael Gallagher