1,5 εκατ. κατσαρίδες δραπέτευσαν από εκτροφείο

Πάνω από 1,5 εκατ. κατσαρίδες δραπέτευσαν από εκτροφείο της Κίνας.

Η παραδοσιακή ιατρική της Κίνας χρησιμοποιεί δεκάδες υλικά που θα έκαναν έναν δυτικό να αισθανθεί περίεργα και ούτε οι κατσαρίδες δεν ξέφυγαν από αυτές τις πρακτικές.

Oι οπαδοί της απελευθέρωσης των ζώων από τα κάθε λογής εκτροφεία σίγουρα δεν είχαν στο μυαλό τους μία τέτοια περίπτωση.

Ο επιχειρηματίας Γουάνγκ Πενσένγκ επένδυσε σημαντικό ποσό στην ανατολική επαρχία της Γιανγκτσού στη δημιουργία εκτροφείου κατσαρίδων, με στόχο τελικά να πουλήσει το προϊόν του προς περίπου 150 ευρώ το κιλό.

Αγόρασε αυγά της κατσαρίδας Periplaneta americana έναντι περίπου 15.000 ευρώ και γέμισε με αυτά ένα είδος θερμοκηπίου, μέσα στο οποίο εκκολάφθηκαν και μεγάλωσαν τρώγοντας φρούτα, μπισκότα και άλλα συναφή.

Με βάση τους υπολογισμούς του θα κέρδιζε περίπου 160 δολάρια για κάθε κιλό κατσαρίδας.

Συνολικά, πάνω από 1,5 εκατ. κατσαρίδες βρίσκονταν μέσα στο θερμοκήπιο, όταν από κάποιο "άγνωστο εισβολέα" -πιθανώς κάποιο τρωκτικό ή άλλο μικρό ζώο- άνοιξε μία τρύπα στο περίβλημα.

Οταν ο ιδιοκτήτης εντόπισε τη ζημιά την επόμενη ημέρα, πάνω από ένα εκατομμύριο κατσαρίδες ήταν ήδη μακριά, στα παρακείμενα χωράφια και κτίρια, αναζητώντας νέα μόνιμη κατοικία!

Πλέον, κυκλοφορούν ανεξέλεγκτες στην επαρχία Γιανγκτσού, όπου έχουν κατακλύσει τις καλλιέργειες καλαμποκιού στο Νταφένγκ.

Οι κατσαρίδες χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική για μια πληθώρα ασθενειών, από τον καρκίνο και τη φλεγμονή μέχρι το εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Ειδικοί επιθεωρητές αναζητούν τρόπους να εξοντώσουν τις κατσαρίδες.