Στα σαγόνια του Pliosaurus kevani

Πριν από πέντε χρόνια, ο  Κέβαν Σίχαν- ιδιοκτήτης καφετέριας στην Αγγλία με χόμπι την αναζήτηση απολιθωμάτων-  εντόπισε τμήματα του κρανίου ενός δεινόσαυρου στην περιοχή Ντόρσετ . Έκτοτε ο Σίχαν πήγαινε καθημερινά στην ίδια περιοχή και αναζητούσε και άλλα απολιθώματα του πλάσματος που αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για ένα θαλάσσιο τέρας, το κεφάλι του οποίου είχε μήκος περίπου τρία μέτρα!  

Ο Κέβαν ανακάλυψε τελικά τόσα απολιθώματα, ώστε οι ειδικοί να καταφέρουν να ανασυνθέσουν τα σαγόνια του τέρατος το οποίο ήταν κάποιο είδος πλειοσαύρου. Προς τιμήν του 68χρονου σήμερα εξερευνητή το τέρας ονομάστηκε… Pliosaurus kevani.

O Pliosaurus kevani είχε,σύμφωνα με τους ειδικούς, τα μεγαλύτερα και πιο ισχυρά σαγόνια έχουν εμφανιστεί ποτέ στη Γη. Μάλιστα, τον χαρακτηρίζουν "θαλάσσιο Ρεξ" αφού προκαλούσε στις θάλασσες παρόμοιο τρόμο με εκείνο που προκαλούσε στη στεριά ο Τυραννόσαυρος Ρεξ.  

Τα σαγόνια του τέρατος βρίσκονται στο Dorset County Museum και όπως φαίνεται σε αυτά υπήρχαν δόντια 30 εκατοστών!

Σύμφωνα με τους ειδικούς που μελετούν τα σαγόνια ο κάτοχός τους ζούσε πριν από 150 εκατομμύρια έτη και ήταν ένα πλάσμα βάρους δώδεκα τόνων που μπορούσε να κάνει κυριολεκτικά μια χαψιά έναν μεγάλο λευκό καρχαρία ενώ μια δαγκωνιά του ήταν ικανή να διαλύσει ένα αυτοκίνητο.