Zώα -“ζωντανά παιχνίδια” η νέα τρέλα των Κινέζων

Εδώ και ένα χρόνο περίπου, μία περίεργη μόδα εμφανίστηκε στις αγορές της Κίνας, που σήμερα έχει εξαπλωθεί σε τέτοιο σημείο που έχει προκαλέσει την αντίδραση των ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων. 

Χελώνες, βατράχια, μικρά ψάρια και σαλαμάνδρες πωλούνται στις αγορές της Κίνας και κάνουν θραύση στον παιδικό πληθυσμό, που τα ζητά ως "ζωντανά παιχνίδια".

Τα ζώα τοποθετούνται ζωντανά σε μικρά μπουκαλάκια με ειδικό υγρό, αν είναι απαραίτητο, και κοστίζουν περίπου ένα ευρώ το ένα. Πολλά παιδιά στην Κίνα, κάνουν συλλογή και αγοράζουν με μανία βατράχια και σαλαμάνδρες, ενώ κρεμάνε τα μπουκαλάκια σε κλειδιά, ακόμη και σε μενταγιόν, χαρούμενα για το καινούριο τους ζωντανό παιχνίδι.  

Οι πολέμιοι αυτών των παιχνιδιών υποστηρίζουν πως τα ζώα βασανίζονται και είναι καταδικασμένα να πεθάνουν μέσα σε λίγες ημέρες ενώ, φιλοζωικές οργανώσεις ζητούν από την κινεζική Κυβέρνηση να λάβει μέτρα και να σταματήσει το εμπόριο "ζωντανών παιχνιδιών".

Ωστόσο, αυτή η νέα μόδα έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα επικερδής, και οι αρχές της χώρας δεν ανταποκρίνονται στις εκκλήσεις των φιλοζωικών σωματείων.