Διάσωση ορφανής νεογέννητης φώκιας

Ασφαλής στα χέρια των ανθρώπων του Κέντρου Περίθαλψης και Επανένταξης Μεσογειακής Φώκιας της Mom βρίσκεται ένα νεογέννητο φωκάκι.

Το μωρό, που μάλλον έχει χάσει τους γονείς του, εντοπίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης 19 Σεπτεμβρίου και το Λιμεναρχείο Νάξου ειδοποίησε τη Mom.

Από τις περιγραφές διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για ένα μικρό ζώο, αρκετά αδύνατο και πολύ παθητικό.

Ακολουθώντας τις οδηγίες της Mom, το Λιμεναρχείο παρακολούθησε το ζώο όλο το βράδυ. Το επόμενο πρωί και αφού η μικρή Monachus monachus βρισκόταν ακόμη στο ίδιο σημείο χωρίς τη μητέρα του, αποφασίστηκε η μεταφορά της στο Κέντρο Περίθαλψης και Επανένταξης Μεσογειακής Φώκιας της MOm, στην Αλόννησο.

Από την πρώτη εξέταση του ζώου διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για ένα αρσενικό ζώο, ηλικίας περίπου 3 εβδομάδων και βάρους 20 κιλών, πολύ αφυδατωμένο και εξαντλημένο. Αφού πραγματοποιήθηκαν όλες οι απαραίτητες κτηνιατρικές εξετάσεις, του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ξεκίνησε η φαρμακευτική αγωγή.

Το νεογέννητο φωκάκι βρίσκεται στο Κέντρο Περίθαλψης και Επανένταξης Μεσογειακής Φώκιας της MOm, όπου - αν όλα πάνε καλά - θα παραμείνει για περίπου τέσσερις μήνες μέχρι να είναι έτοιμο να επιστρέψει και πάλι στο φυσικό του περιβάλλον.