Επικηρύσσουν με χιλιάδες ευρώ δολοφόνους αδέσποτων

Με χιλιάδες ευρώ επικηρύσσουν όσους δολοφονούν αθώα ζώα οι φιλοζωικές οργανώσεις. Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα της Φιλοζωικής Κομοτηνής που δίδει 6.000 ευρώ σε όποιους δώσουν ασφαλείς πληροφορίες για τον εντοπισμό αυτών που έχουν δηλητηριάσει ζώα καθώς, μόνο σε έναν μήνα, βρέθηκαν 30 νεκρά εκ των οποίων τα έξι ήταν δεσποζόμενα.
 
"Το 90-95% αυτών που βάζουν φόλες είναι μεγάλης ηλικίας, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν τα ζώα σε αγροτικές εργασίες και δεν τους αρέσει να είναι ανάμεσά μας" δηλώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος της Φιλοζωικής Κομοτηνής κ.Γκουντουσίδης. Ωστόσο, προσθέτει, "αν και το ποσό της επικήρυξης είναι μεγάλο, κανένας δεν έχει τηλεφωνήσει για να μας δώσει αξιόπιστες πληροφορίες για τον εντοπισμό των δραστών".
 
Με 4000 ευρώ επικήρυξε, από την πλευρά του, ο Φιλοζωικός Ομιλος Σερρών τον δράστη της δολοφονίας δεκάδων αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων στην περιοχή επισημαίνοντας στους κατοίκους, στο σχετικό έντυπο που έχει αναρτήσει σε πολλά σημεία της πόλης, ότι "η σιωπή σας είναι κόκκινη".
 
Συχνά πάντως οι επιθέσεις ζώων, αδέσποτων αλλά και κατοικίδιων σε ανθρώπους είναι αυτό που προκαλεί το φόβο και “οπλίζει” το χέρι όσων τα δηλητηριάζουν. Όπως εξηγούν όμως οι ειδικοί, ένα ζώο που επιτίθεται είναι τις περισσότερες φορές ένα ζώο το οποίο έχει κακοποιηθεί από τους ανθρώπους και τους φοβάται.