Σε μείωση της παραγωγής προχωρά το Κοζλοντούι

Σε μείωση της παραγωγής ενέργειας, για λόγους ασφαλείας, προχωρά ο πυρηνικός σταθμός του Κοζλοντούι στη Βουλγαρία. Όπως εξήγησε ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας, Μπόζιαν Στογιάνοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας "Novinite", πρόκειται για μια συνηθισμένη απόφαση και πως παρόμοιες με αυτήν αποφάσεις ελήφθησαν πολλές φορές. Εμφανίστηκε καθησυχαστικός τονίζοντας ότι πρόκειται για τεχνικό θέμα κι όχι ζήτημα ασφάλειας που να έχει χαρακτήρα έκτακτης κατάστασης.

Διαβάστε: Ο πυρηνικός χάρτης της γειτονιάς της Ελλάδας

Μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων "Focus", ο κ. Στογιάνοφ είπε πως αρκετά από τα φράγματα της χώρας έχουν γεμίσει και επειδή αναμένονται νέες βροχοπτώσεις, υπάρχει ανάγκη για τη χρήση των υδάτων στην παραγωγή ενέργειας, με στόχο να αποτραπούν υπερχειλίσεις των φραγμάτων.

Διαβάστε: Η πυρηνική ενέργεια σε αριθμούς

Στο μεταξύ, ο Διαχειριστής του Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας (ESO) ανακοίνωσε ότι επειδή, προς το παρόν, είναι απίθανο να επιτευχθεί ισορροπία μεταξύ της ζήτησης και της προμήθειας, έθεσε σε ισχύ περιορισμούς στην παραγωγή ενέργειας από όλους τους σταθμούς.