Έρωτας για… πάντα

Εντάξει, αυτές οι στιγμές είναι λίγο... προσωπικές αλλά όταν το γεγονός κρίνεται τόσο σπάνιο, ο φακός δεν μπορεί παρά να το καταγράψει!

Το ιδιαίτερα σπάνιο φαινόμενο του ζευγαρώματος δυο πάντα κατέγραψε η κάμερα. Το περιστατικό έγινε στο ζωολογικό κήπο του Τόκιο το βράδυ της Δευτέρας.

Παρ' ότι το ζευγάρωμα εξασφαλίζει σε όλα τα ζωντανά πλάσματα τη διαιώνιση του είδους, τα πάντα δείχνουν μια σχετική αποστροφή σε αυτό με την εποχή αναπαραγωγής να είναι πολύ σύντομη. Αυτός είναι και ένας από τους βασικούς λόγους που κινδυνεύουν με εξαφάνιση, μαζί με την απώλεια των βιοτόπων τους από την ανθρώπινη δραστηριότητα.

Τα δύο πάντα του Τόκιο έφεραν πέρυσι στον κόσμο ένα απόγονο, το πρώτο μωρό πάντα στο ζωολογικό κήπο της ιαπωνικής πρωτεύουσας μετά από 24 χρόνια, ωστόσο το μικρό πέθανε εντός μιας εβδομάδας εξαιτίας μιας πνευμονίας.

“Τους βάλαμε στον ίδιο χώρο στις 17.20. Κοιτάζονταν και εντέλει ζευγάρωσαν στις 18.00. Επέστρεψαν ο καθένας στο χώρο του στις 18.05” δήλωσε ο Χιντετόσι Κουροτόρι, υπεύθυνος του ζωολογικού κήπου.