Τα κουνέλια εξαφάνισαν τους Νεάντερταλ

Γιατί  οι Νεάντερταλ εξαφανίστηκαν, ενώ άλλα ανθρωποειδή επέζησαν; Σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Human Evolution, ο καθηγητής John E. Fα και οι συνεργάτες του-από το Durrell Wildlife Conservation Trust στο Τρίνιτι του Τζέρσει-υποστηρίζουν ότι μπορεί να οφείλεται στο ότι οι Νεάντερταλ δεν ήταν σε θέση να προσαρμόσουν τις τεχνικές κυνηγιού τους σε κυνήγι μικρότερων θηραμάτων, όπως τα κουνέλια, με αποτέλεσμα σταδιακά να εξαφανιστούν λόγω...ασιτίας! 

Σύμφωνα με τους επιστήμονες- οι οποίοι μελέτησαν οστά ζώων, που βρέθηκαν σε σπηλιές στην Ισπανία και τη νότια Γαλλία.  περίπου 30.000 χρόνια πριν, σημειώθηκε απότομη μείωση στον πληθυσμό των μεγάλων θηλαστικών -όπως οι αρκούδες- που αποτελούσαν το βασικό είδος κρέατος στη διατροφή των ανθρώπων των σπηλαίων . 

Περίπου την ίδια χρονική περίοδο αυξήθηκε ο πληθυσμός των κουνελιών αλλά άρχισε να μειώνεται ο πληθυσμός των Νεάντερταλ. 

Οι ανθρωπολόγοι της ομάδας του  John E. Fα -μελετώντας πιστεύουν ότι οι Νεάντερταλ δεν μπόρεσαν να αλλάξουν τις κυνηγετικές τους συνήθειες και να στραφούν σε μικρότερα, αλλά άφθονα θηράματα, αφού το κυνήγι των κουνελιών απαιτεί πιο ολοκληρωμένη επικοινωνία μέσα στην ομάδα, την οποία προφανώς δεν κατείχαν οι Νεάντερταλ.