Αθήνα, η πιο θερμή στην Ευρώπη, με 48 βαθμούς το 1977!

Ο κόσμος γίνεται όλο και θερμότερος. Συνολικά, τα δέκα θερμότερα έτη που έχουν καταγραφεί ποτέ, ήταν μέσα στην τελευταία 15ετία. 

Στις 8 Ιανουαρίου, το Εθνικό Κέντρο Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι το 2012 ήταν η πιο θερμή χρονιά . Το 2011 ήταν επίσης η δεύτερη πιο ακραία καιρική περίοδος των τελευταίων 15 ετών, με βάση ,τα ακραία καιρικά φαινόμενα που εμφανίστηκαν στις ΗΠΑ όπως υπερβολικές θερμοκρασίες, τυφώνες και τα λοιπά. 

Εκτός από της ΗΠΑ και η Αυστραλία βιώνει ακραία καιρικά φαινόμενα. Η χώρα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο έλεος του καύσωνα. Καταστροφικές πυρκαγιές έχουν ωθήσει χιλιάδες Αυστραλιανούς να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους καθώς οι θερμοκρασίες του καλοκαιριού έχουν χτυπήσει νέα υψηλά, ξεπερνώντας και τον υψηλότερο μέσο όρο εθνικό (32,2 ° C). 

Και τα πράγματα μπορούν να γίνουν ακόμα πιο "καυτά". Αυτή την εβδομάδα το Αυστραλιανό Γραφείο Μετεωρολογίας προβλέπει ότι ο υδράργυρος θα εκτοξευτεί πάνω από τους 52 ° C την επόμενη εβδομάδα, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 50,7 ° C που είχε καταγραφεί το 1960 .