Γερμανοί επιστήμονες βρίσκονται πολύ κοντά στο να δημιουργήσουν ένα ιδανικό χριστουγεννιάτικο έλατο, μέσω της...κλωνοποίησης!
Ειδικοί του Πανεπιστημίου Χούμπολντ του Βερολίνου χρησιμοποιούν τους σπόρους του δημοφιλούς είδους ελάτης Nordmann. Το συγκεκριμένο έλατο φύεται στην περιοχή του Καυκάσου, αλλά συχνά καλλιεργείται σε μαζικές φυτείες στη Γερμανία.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες , τα δένδρα που θα παραχθούν έπειτα από παρόμοια πειράματα, θα διαθέτουν ιδανικό σχήμα και χρώμα, οι βελόνες τους δεν θα πέφτουν και ούτε θα είναι επιρρεπείς σε επιθέσεις εντόμων.
Οι επιστήμονες ονομάζουν αστειευόμενοι αυτά τα έλατα ως "Φρανκεν-δέντρα" και ελπίζουν να είναι σε θέση να δημιουργήσουν το τέλειο κλώνο το 2016.