Πέστροφα, η μεγάλη απόδραση: Το’ σκασαν 80.000 μετά από σύγκρουση πλοίου

Φορτηγό πλοίο συγκρούστηκε με ιχθυοτροφείο

Πέστροφα, η μεγάλη απόδραση θα μπορούσε να είναι ο περιγραφικός τίτλος για το παρακάτω περιστατικό: 80.000 πέστροφες το έσκασαν στην ανοιχτοί θάλασσα όταν ένα φορτηγό πλοίο προσέκρουσε σε ιχθυοτροφείο και κατέστρεψε τις υποδομές. Σύμφωνα με το Reuters, το φορτηγό πλοίο, ταξίδευε στην Βαλτική Θάλασσα από τον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ προς το Κόλντινγκ της Δανίας. Περνώντας από τα δανέζικα νησιά Φιονία και Γιουτλάνδη, έγινε το ατύχημα.

Στο συγκεκριμένο ιχθυοτροφείο, εκτρέφονται ιριδίζουσες πέστροφες. Κάθε ψάρι ζυγίζει περίπου 3κιλά η μία, και το κέρδος της εταιρείας από τα ψάρια που... απέδρασαν θα άγγιζε το 1,35 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το διευθυντή της εταιρείας.

Τώρα η εταιρεία θα διεκδικήσει αποζημίωση από την πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Το περιστατικό μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο θαλάσσιο οικοσύστημα τόνισε ο ερευνητής του δανέζικου πανεπιστημίου υδροτεχνικής, Γιον Σβένσεν. Οι πέστροφες... δραπέτες πιθανώς να διαταράξουν την εκκόλαψη αυγών και τις άγριες θαλάσσιες πέστροφες νεαρής ηλικίας. Οι ιριδίζουσες πέστροφες, ανεξοικείωτες με την ζωή στην ανοιχτή θάλασσα, αναμένεται να επιβιώσουν μόλις λίγους μήνες.