Ούτε ένα, ούτε δυο… Εννιά νέα θαλάσσια πάρκα στην Κίνα

Τα κρατικού επιπέδου θαλάσσια πάρκα, που καθιερώθηκαν το 2011, προσφέρουν στο κοινό τη δυνατότητα παραθαλάσσιας αναψυχής

Ούτε ένα, ούτε δυο αλλά εννιά νέα θαλάσσια πάρκα ανοίγουν στην Κίνα. Με τα νέα αυτά πάρκα η χώρα θα έχει συνολικά 42 τέτοια πάρκα. Η κρατική ωκεανογραφική υπηρεσία της Κίνας (SOA) ανακοίνωσε τη δημιουργία των πάρκων στις επαρχίες Λιαονίνγκ, Φουτζιάν, Γκουανγκντόγκ και Χαϊνάν, σύμφωνα με έγγραφο της SOA.

H SOA κάλεσε τις τοπικές ναυτικές Αρχές των επαρχιών αυτών να αρχίσουν να οριοθετούν τα πάρκα και να μην προσαρμόσουν ή αλλάξουν αυθαίρετα τα όρια των πάρκων. Τόνισε, επίσης, την ανάγκη βελτίωσης της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος στις περιοχές των πάρκων που θα υπάρχουν τουριστικές δραστηριότητες και υδατοκαλλιέργειες.

Τα κρατικού επιπέδου θαλάσσια πάρκα, που καθιερώθηκαν το 2011, προσφέρουν στο κοινό τη δυνατότητα παραθαλάσσιας αναψυχής, αυξάνουν την προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων και ενισχύουν τη βιώσιμη ανάπτυξη του παραθαλάσσιου τουρισμού, δήλωσε αξιωματούχος της ωκεανογραφικής υπηρεσίας.