Η ιστορία της ορφανής Ζωής συγκίνησε όχι μόνο τους ανθρώπους που Αρκτούρου αλλά και όλη την Ελλάδα. Το μικρό αρκουδάκι, η Ζωή, έμεινε ορφανή σε ηλικία μόλις τριών μηνών και βρέθηκε να περιπλανιέται υποσιτισμένη. Το αρκουδάκι, βάρους 4 κιλών, μεταφέρθηκε στον Κτηνιατρικό Σταθμό Περίθαλψης Άγριας Ζωής της οργάνωσης και ακολουθήθηκε ειδικό πρόγραμμα Σήμερα, 10 μήνες μετά, ζυγίζει 42 κιλά, έχει μάθει να ψάχνει μόνη της για τροφή, να αποφεύγει τον άνθρωπο και εκδηλώνει τη φυσιολογική συμπεριφορά ενός άγριου ζώου.
Η Ζωή μεγάλωσε με απόλυτα περιορισμένη ανθρώπινη παρουσία, καθώς οι δύο φροντιστές της ήταν οι μοναδικοί άνθρωποι, με τους οποίους ερχόταν σε επαφή ώστε να μην συνηθίσει στην ανθρώπινη παρουσία. Σταδιακά, η παρουσία των φροντιστών της ήταν ολοένα και πιο διακριτική και διαρκώς την αποθάρρυναν από το να τους πλησιάζει.
Σύμφωνα με τον "Αρκτούρο", οι πιθανότητες να ζήσει ένα τόσο μικρό αρκουδάκι χωρίς τη μητέρα του είναι ελάχιστες, ακόμη και με τη φροντίδα των ειδικών. Τα αρκουδάκια γεννιούνται κατά τη διάρκεια του χειμέριου ύπνου της μητέρας τους (Ιανουάριο-Φεβρουάριο) και η φωλιά τους λειτουργεί ως θερμοκοιτίδα. Μένουν με τη μητέρα τους για δύο ολόκληρα χρόνια προκειμένου να μάθουν να επιβιώνουν μόνα τους στη φύση.
Πάντως, η Ζωή αποδείχθηκε ιδιαίτερα "φαγανή", καταβροχθίζοντας μέσα σε 10 μήνες 15 κιλά γάλα, 16,6 κιλά κρέμα, 18 κιλά γιαούρτι με δημητριακά, 5,5 κιλά μέλι, 10,5 κιλά βρώμη, 40 αυγά, 30 τεμάχια φιλέτο ψάρι, 50 μπάρες δημητριακών, 2 τόνους μήλα, 500 κιλά σταφύλια, 500 κιλά άλλα φρούτα (βερίκοκα, ροδάκινα, καρπούζι, ακτινίδια), 100 κιλά καλαμπόκι, 500 κιλά λαχανικά, 100 κιλά ξηρούς καρπούς και 50 κιλά καρπούς του δάσους!
Κρίνοντας πως είναι έτοιμη πια για επανένταξη στη φύση, η επιστημονική ομάδα του "Αρκτούρου", νάρκωσαν και μετέφεραν την αρκούδα σε φωλιά που διαμορφώθηκε στα πρότυπα αυτών που φτιάχνουν οι αρκούδες στη φύση. Η Ζωή τοποθετήθηκε σε σημείο που βρίσκεται σε φυσικό βιότοπο αρκούδας για να περάσει την περίοδο του χειμέριου ύπνου και όταν ξυπνήσει, περίπου στα μέσα Μαρτίου, να είναι μία ελεύθερη αρκούδα. Παράλληλα, οι κινήσεις του ζώου θα παρακολουθούνται μέσω δορυφόρου από ένα ειδικό κολάρο-πομπό, που έχει τοποθετηθεί πάνω της και μεταδίδει το στίγμα της ώστε οι επιστήμονες να μπορούν να την παρακολουθούν ολόκληρο το 24ωρο.