Διαγωνισμός πτηνών στον Έβρο

Έχουν μικρό μέγεθος και φημίζονται, κυρίως, για το γλυκό και μελωδικό κελάηδισμά τους, όμως τα καναρίνια διαθέτουν και άλλα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά για τα οποία θα διαγωνιστούν, από τις 18 μέχρι και τις 23 Νοεμβρίου, στον δεύτερο τοπικό διαγωνισμό πτηνών ομορφιάς, που διοργανώνει ο Σύλλογος Εκτροφέων Πτηνών Συντροφιάς Έβρου (ΣΕΠΣΕ), στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στον Πλατανότοπο Μαΐστρου.

Τριακόσια πενήντα πτηνά συντροφιάς (το 90% αυτών είναι καναρίνια) από περίπου 40 εκτροφείς από την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα διαγωνιστούν, όχι για τη φωνή τους, αλλά για χαρακτηριστικά που σχετίζονται με τον τύπο τους, είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο γραμματέας του Συλλόγου Ηρακλής Ψαρράς, εκτροφέας και ο ίδιος, ο οποίος διαθέτει 100 καναρίνια.

Σ' αυτό τον διαγωνισμό, διευκρίνισε, το κριτήριο είναι μορφολογικό και μέσα απ' αυτόν θα αναδειχθούν τα καλύτερα καναρίνια.

Ο ΣΕΠΣΕ, είπε ο κ. Ψαρράς έχει 45 μέλη, εκτροφείς από την Αλεξανδρούπολη, το Διδυμότειχο και την Κομοτηνή, εκτροφείς που ασχολούνται με τα πτηνά ομορφιάς όχι ως επαγγελματική δραστηριότητα, αλλά ως χόμπι. Αν και το κόστος για την τροφή τους είναι σχετικά υψηλό, οι εκτροφείς - σύμφωνα με τον κ. Ψαρρά - 'επιμένουν' σ' αυτή τους την ενασχόληση, διότι τους προσφέρει, μεταξύ άλλων, ηρεμία.