Ερωτευμένοι γάιδαροι ξαναενώθηκαν, μετά από απαίτηση του κοινού

Ο βίαιος και -για πολλούς- γελοίος αποχωρισμός δύο γαϊδουριών σε ζωολογικό κήπο, έγινε πρωτοσέλιδο θέμα στα μέσα της Πολωνίας και οι υπεύθυνοι αναγκάστηκαν να ξαναενώσουν τα δύο ερωτευμένα γαιδούρακια, μετά από την κατακραυγή της κοινής γνώμης. 

Ο Ναπολέον και η Αντόσια είναι ζευγάρι εδώ και δέκα χρόνια, έχουν αναπαραχθεί 6 φορές και είναι και από τα πιο αγαπημένα ζώα των επισκεπτών του πάρκου του Πόζναν. 

Όμως, τα τετράποδα βρήκαν τον μπελά τους, όταν κάποιες μητέρες διαμαρτυρήθηκαν επειδή τα παιδιά τους έπρεπε να βλέπουν τα γαϊδουράκια να ζευγαρώνουν! Μάλιστα, οι τοπικές αρχές έπεισαν τον διευθυντή του ζωολογικού κήπου να χωρίσει τα ζώα και να τα κρατάει σε ξεχωριστά κελιά.  

Φυσικά, αυτή η κίνηση προκάλεσε την οργή και την κοροϊδία χιλιάδων μη-σεμνότυφων επισκεπτών του ζωολογικού κήπου απέναντι στους υπευθύνους. Μάλιστα, ειδικοί δήλωσαν ότι, το να χωρίσουν με τη βία τα γαϊδούρια θα μπορούσε να επηρεάσει την ψυχολογική ευεξία τους, ενώ το γεγονός σχολίασαν υποτιμητικά ακόμα και βουλευτές.  

Τελικά η διεύθυνση αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη και να ξαναενώσει το ζευγάρι. "Δεν ήταν ποτέ πρόθεσή μας να αισθάνονται άβολα τα ζώα, εξαιτίας των φυσικών ενστίκτων και της συμπεριφοράς τους," ανέφερε σε ανακοίνωσή της.