Το “Σάββατο της Γης” ενώνει τους ακτιβιστές με την πνευματική τους πλευρά

Ο Rev. Steve Halsted άναψε ένα κερί, έκανε ένα στοχασμό των τεσσάρων στοιχείων της φύσης (γη, φωτιά, νερό και αέρας) και πέρασε τριγύρω ένα κοχύλι, καλώντας τους συμμετέχοντες να ακούσουν ένα εσωτερικό μήνυμα.

Μια γυναίκα είπε ότι ένας ήχος ενός ωκεανού την ενθάρρυνε να συνεχίσει. Μια άλλη κατέβασε το κοχύλι από το αυτί της και είπε ότι είχε ακούσει: “Δεν είμαστε ακόμα εδώ”.

Οι οκτώ γυναίκες και άνδρες που κάθισαν στον κύκλο της Κοινότητας του Raleigh σταμάτησαν για μιάμιση ώρα την προηγούμενη Πέμπτη για το “Σάββατο της Γης”.

Πρόκειται για μια ιδέα του Halsted, ο οποίος ηγείται αυτού του εκκλησιάσματος με μακρά ιστορία στον αγώνα υπέρ των δικαιωμάτων των Αφροαμερικανών, γυναικών και ομοφυλόφιλων.

Τελευταία αρκετά από τα μέλη του έχουν γίνει ακτιβιστές του περιβάλλοντος, και έτσι δημιούργησε μια γιορτή που θα τους επέτρεπε να ανανεώσουν τους πνευματικούς δεσμούς τους με τη Γη.

Τώρα η μορφή “Σάββατο της Γης” έχει βρει υποστηρικτή με το τμήμα της Διαθρησκειακής Δύναμης και Φωτός στη Βόρεια Καρολίνα, μια οργάνωση που εργάζεται με κοινότητες πιστών σε όλη τη χώρα με στόχο να καταδείξει τις αιτίες και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Οι εορτασμοί για το “Σάββατο της Γης” διεξάγονται σε αρκετές πόλεις της Νότιας Καρολίνα. Ο στόχος τους είναι να “σώσουν και να ενεργοποιήσουν” τις πνευματικές ζωές των ακτιβιστών και άλλων που παλεύουν για τη ζημιά σε βάρος της Γης και των πηγών της.