Οι κύκνοι της άνοιξης έφτασαν στο Αμβούργο

Είναι άνοιξη και αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα για τους κύκνους του Αμβούργου για να επιστρέψουν στο σπίτι τους, το ποταμι Alster.

Η πόλη προστατεύει τον πληθυσμό αυτών των παραμυθένιων πτηνών από την παγωνιά του χειμώνα για αιώνες και από το 1818, τους στέλνει σε μια ειδικό, χειμερινό κατοικία.  

Ο Olaf Niess, ο επίσημος αντιπρόσωπος των περίπου 120 κύκνων της πόλης, φροντίζει όλα τα πουλιά να κάνουν το ταξίδι επιστροφής στο φυσικό τους περιβάλλον σώα και αβλαβή.  

"Πρόκειται για μια παράδοση αιώνων που χρονολογείται από τον 11ο αιώνα. Κάποτε, μόνο οι βασιλικές οικογένειες μπορούσαν να έχουν κύκνους και το Αμβούργο χρησιμοποίησε τα πουλιά αυτά σύμβολο της ισότητας" λεει ο Niess.  

Το δημοτικό συμβούλιο έθεσε τους κύκνους υπό ειδική προστασία το 1664 και έκτοτε έχει απαγορευθεί η "προσβολή, ο τραυματισμός ή η δολοφονία" αυτών των χαριτωμένων, υπερήφανων πουλιών.  

Όσο για τους κατοίκους του Αμβούργου, η απελευθέρωση των κύκνων στο ποτάμι, είναι απλά ένας "φανταστικός τρόπος" για να καλωσορίσουν την άνοιξη.