Δανία: Μετά την καμηλοπάρδαλη μακέλευσαν και 4 λιοντάρια

Θύελλα αντιδράσεων είχε προκαλέσει πριν από λίγες εβδομάδες ζωολογικός κήπος στην Κοπεγχάγη όταν σκότωσε μια υγιή καμηλοπάρδαλη, τον Marius, γιατί δεν κατάφεραν, όπως λένε, να του βρουν νέο σπίτι.

Ο ζωολογικός κήπος σκότωσε τώρα 4 υγιή λιοντάρια (ένα αρσενικό λιοντάρι, μια λέαινα και δυο μικρά) προκειμένου να "δώσουν χώρο να αναπτυχθεί ένα νεαρό αρσενικό λιοντάρι".

Όπως αναφέρει ο ζωολογικός κήπος της Κοπεγχάγης, τα λιοντάρια "έπρεπε να θανατωθούν", ενώ πρόσθεσε πως το 16χρονο αρσενικό λιοντάρι και το 14χρονο θηλυκό λιοντάρι "έφταναν κοντά στο τέλος της ζωής τους" καθώς είχαν εξαντλήσει σχεδόν το προσδόκιμο ζωής τους στην αιχμαλωσία.

Ενώ για τα μικρά λιονταράκια υποστήριξαν ότι θα τα έπνιγε το νεαρό λιοντάρι μόλις "έβρισκε την ευκαιρία", αφού τα λιοντάρια συχνά σκοτώνουν τα μικρά όταν είναι από άλλο πατέρα. Όπως ανέφερε η διοίκηση του πάρκου, έκανε πολλές προσφορές να βρουν τα μικρά λιονταράκια νέο σπίτι αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν.

Το νέο αρσενικό λιοντάρι θα γνωρίσει τον ερχόμενο μήνα τις δυο θηλυκές λιονταρίνες του κήπου (που γεννήθηκαν το 2012 και πλέον είναι σε αναπαραγωγική ηλικία).

Ο ζωολογικός κήπος επέμεινε ότι αυτή ήταν η καλύτερη πρακτική, παρά την κατακραυγή που δέχτηκε.