Στην Ελλάδα έκανε μάλλον κρύο, αλλά ο περασμένος μήνας ήταν ο πιο ζεστός Νοέμβριος των τελευταίων 134 ετών, δηλαδή από το 1880 που άρχισαν να τηρούνται τα σχετικά μετεωρολογικά αρχεία, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) των ΗΠΑ.
Οι Αμερικανοί επιστήμονες διευκρίνισαν ότι πρόκειται για τη μέση θερμοκρασία ξηράς και θάλασσας στη Γη, συνεπώς σε κάποιες περιοχές ο φετινός Νοέμβριος ήταν ιδιαίτερα κρύος. Έτσι, λόγω των θερμοκρασιακών διακυμάνσεων στον πλανήτη, ο Νοέμβριος του 2013 ήταν πιο ζεστός από το συνηθισμένο ιδίως στη Ρωσία, την Ινδία και τον Ειρηνικό ωκεανό, ενώ ήταν πιο κρύος από ό,τι συνήθως σε τμήματα της Αυστραλίας και της Βόρειας Αμερικής.
Η μέση παγκόσμια θερμοκρασία, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ήταν κατά 0,78 βαθμούς Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο των 12,9 βαθμών Κελσίου στον 20ό αιώνα. Ήταν ο 37ος Νοέμβριος στη σειρά, που η μέση παγκόσμια θερμοκρασία ήταν πάνω από τον μέσο όρο του προηγούμενου αιώνα.
Η τελευταία φορά που η θερμοκρασία του Νοεμβρίου ήταν κάτω από τον μέσο όρο, ήταν το Νοέμβριο του 1976, ενώ η τελευταία φορά που η θερμοκρασία οποιουδήποτε μηνός του έτους ήταν κάτω από τον μέσο όρο του αιώνα, ήταν το Φεβρουάριο του 1985. Αυτό δείχνει ότι εδώ και 28 χρόνια η θερμοκρασία της Γης βρίσκεται πάνω από τα φυσιολογικά (μέσα) επίπεδά της.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΝΟΑΑ, η μέση παγκόσμια θερμοκρασία στην ξηρά τον φετινό Νοέμβριο ήταν κατά 1,43 βαθμούς Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο των 5,9 βαθμών Κελσίου για τους Νοέμβριους του 20ού αιώνα, ενώ αντίστοιχα η μέση θερμοκρασία του συγκεκριμένου μήνα στην επιφάνεια των ωκεανών ήταν φέτος κατά 0,54 βαθμούς πάνω από τον μέσο όρο των 15,8 βαθμών Κελσίου στον 20ό αιώνα.
Στο φετινό τρίμηνο Σεπτεμβρίου - Νοεμβρίου, η μέση συνδυασμένη θερμοκρασία ξηράς και θαλασσών ήταν κατά 0,68 βαθμούς Κελσίου πάνω από τον μέσο παγκόσμιο όρο των 14 βαθμών Κελσίου στη διάρκεια του περασμένου αιώνα, σύμφωνα με το ΑΠΕ.
Τέλος, στην περίοδο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου φέτος (δηλαδή σχεδόν σε όλο το 2013) η μέση παγκόσμια θερμοκρασία ήταν κατά 0,62 βαθμούς Κελσίου πάνω από την μέση θερμοκρασία των 14 βαθμών του 20ού αιώνα, πράγμα που καθιστά το φετινό 11μηνο το τέταρτο θερμότερο στην ιστορία.