Περίεργα “υβριδικά” φρούτα και λαχανικά

Υβρίδιο είναι το αποτέλεσμα της διασταύρωσης δύο γενετικά ανόμιων ατόμων, τα οποία όμως εκφράζουν κάποιο κοινό χαρακτηριστικό με διαφορετικό τρόπο.

Στις αγροτικές καλλιέργειες, αγρότες και γεωπόνοι χρησιμοποιούν τον όρο για τις διαφορετικές ποικιλίες του ίδιου είδους (π.χ. καλαμπόκι) που συνήθως έχουν δημιουργηθεί με τεχνητό τρόπο, για να παράγουν μεγαλύτερες ποσότητες ή πιο ανθεκτικά φυτά.

Δεν είναι γενετικά τροποποιημένα προϊόντα αλλά διασταύρωση ειδών, πιο ανθεκτικά στις ασθένειες και περισσότερο παραγωγικά. Ωστόσο, πολλές φορές "υστερούν" στην αυθεντική γεύση και το γνήσιο άρωμα.

Σας παρουσιάζουμε μερικά από τα πιο περίεργα υβρίδια φρούτων και λαχανικών, που δεν απέχουν πολύ από το τραπέζι μας…

1. Κίτρινο καρπούζι

2. Μοβ πατάτες

3. Nashi (είδος αχλαδιού-πορτοκαλιού από την Αυστραλία)

4. Pluot ("Δαμασκηνοβερίκοκο" – plum + apricot)

 

Πηγή: perierga.gr