Παραδόθηκε σε χρήση το Οικοπάρκο Αλτιναλμάζη
Ένα έργο υποδομής και ανάπτυξης, μία όαση πρασίνου και ψυχαγωγίας, το Οικοπάρκο Αλτιναλμάζη, συνολικής έκτασης 87 στρεμμάτων, παραδόθηκε στους κατοίκους του δήμου Αλεξανδρούπολης.
Το Οικοπάρκο, που δημιουργήθηκε με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος στον χώρο του παλιού στρατοπέδου «Παρμενίωνα» με χρηματοδότηση ύψους 5 εκατομμυρίων από το ΕΣΠΑ 2007-2013, περιλαμβάνει ένα υπαίθριο θέατρο χωρητικότητας 1480 θέσεων, αναψυκτήριο, τρία ειδικής κατασκευής περίπτερα εμβαδού 25-30 τ.μ. έκαστο, περιπατητικούς διαδρόμους, σιντριβάνι διαμέτρου 20 μέτρων, χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, ενώ έχουν φυτευτεί περισσότερα από 700 νέα δέντρα και έχουν διατηρηθεί οι υφιστάμενοι πευκώνες. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της δημοτικής Αρχής, στα 32 εκ των 87 στρεμμάτων θα ανεγερθούν μελλοντικά σχολεία ενώ τα 17 στρέμματα θα αξιοποιηθούν για αθλοπαιδιές και ήπιες αθλητικές δραστηριότητες.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλη Λαμπάκη, χρειάστηκαν έξι χρόνια για να παραδοθεί τα πάρκο, καθώς ενώ είχε εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση, η παραχωρημένη κυριότητα του χώρου επεστράφη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας από το οποίο την πήρε εκ νέου η δημοτική Αρχή, διεκδικώντας και επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα και νέο ορισμό των χρήσεων της εν λόγω έκτασης, που αρχικά ήταν χαρακτηρισμένη μόνο ως πάρκο και όχι ως χώρος αθλοπαιδιών και ανέγερσης σχολικών κτιρίων.
Στα εγκαίνια του πάρκου, το όνομα του οποίου δόθηκε προς τιμήν του μακροβιότερου δημάρχου της Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνου Αλτιναλμάζη, παραβρέθηκαν πλήθος δημοτών, καθώς και πολυμελή αντιπροσωπεία από την Αγ. Πετρούπολη, μεταξύ των οποίων ο επικεφαλής των οκτώ δήμων της Αγ. Πετρούπολης, Βαλερί Γκάρνετ, ενώ στο πρόγραμμα των εγκαινίων συμμετείχε και το ρώσικο μουσικοχορευτικό συγκρότημα «Μορώσκα».
Σημειώνεται πως επ' ευκαιρία της παρουσίας της ρωσικής αντιπροσωπείας στην πόλη πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον δήμαρχο, Βαγγέλη Λαμπάκη, στις οποίες συζητήθηκαν η ενίσχυση της συνεργασίας Αλεξανδρούπολης - Αγ. Πετρούπολης, η δυναμική της ευρύτερης περιοχής της Θράκης σε ενεργειακό επίπεδο λόγω του αγωγού TAP και του LNG, καθώς και το ενδεχόμενο αδελφοποίησης δύο δήμων της Αγ. Πετρούπολης με τους δήμους Διδυμοτείχου και Σαμοθράκης. Επίσης υπεγράφη πρωτόκολλο συνεργασίας και αδελφοποίησης μεταξύ των δημοτικών βιβλιοθηκών Αλεξανδρούπολης - Αγ. Πετρούπολης, και πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ εκπροσώπων βιβλιοπωλείων των δύο δήμων.