Σφαίρες παράγουν ενέργεια από το σεληνιακό φως

Σχεδιαστές ηλιακής ενέργειας στο Rawlemon έχουν δημιουρήσει μια γυάλινη σφαίρα, η οποία έχει τη δυνατότητα να συγκεντρώνει τόσο το ηλιακό φως, όσο και το φως του φεγγαριού, έως και 10.000 φορές, σε σχέση με τις κανονικές συνθήκες.

Επιπλέον η περιστροφική και αδιάβροχη σφαίρα έχει την ικανότητα να απορροφά την ηλεκτρική ενέργεια από το σεληνιακό φώς.

Η «ιδιαίτερη» μηχανή παραγωγής ενέργειας ανακαλύφθηκε στη Βαρκελώνη και βασίζεται στην ιδέα του Γερμανού αρχιτέκτονα Andre Brossel. Για την ακρίβεια ο Brossel επιδίωξε να δημιουργήσει ένα ηλιακό σύστημα, που θα μπορούσε να ενσωματωθεί στους τοίχους κτηρίων, ώστε να λειτουργούν και ως παράθυρα και ως ενεργειακές γεννήτριες.

Η γυάλινη σφαίρα είναι χρήσιμη όχι μόνο για τις ηλιακές αποτελεσματικές δυνατότητες της, αλλά και για να παράγει σεληνιακή ενέργεια. Υπάρχει δηλαδή η δυνατότητα συγκέντρωσης του σεληνειακού φως σε μια σταθερή πηγή ενέργειας. Το αρνητικό είναι πως απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή προκειμένου να καθαριστεί η εσωτερική και εξωτερική πλευρά.

Μετά την εφεύρεση της σφαίρας οι ειδικοί αναρωτιούνται εάν οι αρχιτέκτονες θα ενσωματώσουν αυτή την ενέργεια που παράγουν οι γυάλινες σφαίρες στα μελλοντικά σχέδια οικοδόμησης.