ΟΧΙ ΑΝΑΡΤΗΣΗ – 10 φυσικοί τρόποι για να γλυτώσετε τη γρίπη και το κρύωμα

Η γρίπη, οι ιώσεις και τα κοινά κρυολογήματα είναι οι συνήθεις σύντροφοι του χειμώνα! Υπάρχει βεβαίως ο προληπτικός εμβολιασμός, το ξέρατε ότι ακόμη και το αντιγριπικό εμβόλιο δεν σας εγγυάται 100% προστασία από τη γρίπη;

Γι' αυτό, επειδή η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία, ακολουθήστε 10 απλές και... φυσικές συμβουλές για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Πλύνετε τα χέρια σας

Περίπου το 80% των μολύνσεων μεταδίδονται μέσω της επαφής. Όταν κάποιος φτερνίζεται ή βήχει, εκτοξεύονται μολυσμένα μικροσωματίδια τα οποία επικάθονται στις επιφάνειες. Εμείς αγγίζουμε τις επιφάνειες ανοίγοντας έτσι το δρόμο για να εισβάλλουν τα μικρόβια στον οργανισμό μας. Πλένοντας συχνά τα χέρια μας περιορίζουμε σημαντικά τον κίνδυνο μολύνσεων.

Κοιμηθείτε

Όσο εμείς ονειρευόμαστε... το ανοσοποιητικό μας δουλεύει αποκαθιστώντας τις βλάβες στον οργανισμό μας. Κοιμηθείτε λοιπόν 7-9 ώρες κάθε βράδυ για να δώσετε στον εαυτό σας την ευκαιρία να δυναμώσει.

Ασκηθείτε

Η άσκηση, κάθε μορφή άσκησης, ακόμη και το να περπατάμε μέσα στο γραφείο αποκαθιστά τη ροή του αίματος μας. Και αυτό ενισχύει και τη ροή των λευκών αιμοσφαιρίων που είναι αυτά που πολεμούν όλους τους μολυσμένους μικροοργανισμούς που μπαίνουν στο σώμα μας.

Ψευδάργυρος

Η σωστή ποσότητα βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων θωρακίζει τον οργανισμό μας. Ο ψευδάργυρος μπλοκάρει κάποιες μεταβολικές δραστηριότητες στα κύτταρά μας κι έτσι οι ιοί δεν μπορούν να αναπαραχθούν μέσα στον οργανισμό μας.

Σκόρδο

Με ισχυρές αντιμικροβιακές ιδιότητες. Η μυρωδιά του είναι ίσως λίγο έντονη αλλά μπορεί να καταπολεμηθεί με τσίχλες και καλό πλύσιμο των δοντιών.

Νερό

Το πολυτιμότερο δώρο της φύσης. Χωρίς τα σωστά επίπεδα υγρασίας, τα ανοσοκύτταρα στον οργανισμό μας δεν αποδίδουν σωστά. Οπότε μεριμνήστε για καλή ενυδάτωση.

Αποφύγετε τα... Happy Hour

Το αλκοόλ αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων μας κάνει πιο ευάλωτους.

Γελάστε

Αν και δεν είναι σαφές το πώς, είναι βέβαιο ότι το γέλιο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Γελάστε λοιπόν, σας κάνει καλό και σωματικά και ψυχολογικά.

Μασάζ

Το μασάζ ενισχύει τη μικροκυκλοφορία στο σώμα κάτι που ευνοεί τη συνολική ευεξία του οργανισμού. Έτσι, τα θρεπτικά συστατικά απορροφώνται καλύτερα και η ροή του αίματος είναι πιο ομαλή.

Σεξ

Έρευνα του 1999 η οποία επιβεβαιώθηκε εκ νέου έδειξε ότι η συχνή ερωτική επαφή εκτοξεύει τα επίπεδα ανοσοσφαιρίνης Α, ενός αντισώματος που καταπολεμά τα κρυώματα.

Βεβαιωθείτε μόνον ότι ο σύντροφός σας δεν είναι κρυωμένος.