Μπορεί η σκέψη του να ζει κανείς σε ένα σπίτι – μεταλλικό κουτί να μην είναι και η καλύτερη, όμως μη βιαστείτε να το απορρίψετε. Και αυτό γιατί: είναι οικονομικά, προσφέρουν στέγη σε εκατομμύρια ανθρώπους που ίσως αλλιώς ήταν άστεγοι και κάνουν και ανακύκλωση υλικών που θα μόλυναν το περιβάλλον.
Η ιδέα ανήκει σε δυο ορειβάτες από την Ινδία, τους Kameshwar Rao και Neeraj Kumar οι οποίοι συχνά αξιοποίησαν κοντέινερς για στέγη τόσο στη διάρκεια των εξορμήσεων τους όσο και για να στεγάσουν τον ορειβατικό τους σύλλογο.
Σήμερα και οι δυο ζουν σε σπίτια από μεταλλικά κοντέινερς που έχει σχεδιάσει η εταιρεία που συνέστησαν.
Η ιδέα είναι απλή: φύλλα μετάλλου και λαμαρίνες από κοντέινερς που έχουν αποσυναρμολογηθεί επαναχρησιμοποιούνται για να φτιαχτούν σπίτια με μεταλλικά τοιχώματα. Τα πλεονεκτήματα είναι η ιδιαίτερα χαμηλή τιμή κατασκευής, ότι κατασκευάζονται εύκολα, βοηθούν στην ανακύκλωση ενώ δεν είναι μόνο λύση ανάγκης καθώς πολλοί πλούσιοι έχουν επιλέξει να κατασκευάσουν τα εξοχικά τους από τέτοιου είδους μεταλλικά υλικά για λόγους... ντιζάιν.
Ιδιαίτερο μεράκι επενδύουν οι δυο συνεταίροι στο βάψιμο και τη διακόσμηση των σπιτιών αυτών.
Στην Ινδία των 800 εκατ. κατοίκων, περισσότεροι από 18 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν σπίτι. Και αυτό μόνο στις αστικές περιοχές. Η ινδική κυβέρνηση έχει προσεγγίσει τους Kameshwar και Neeraj προκειμένου να φτιαχτούν ολόκληροι οικισμοί από τέτοια σπίτια για να στεγάσουν χιλιάδες ανθρώπους.