Σιάτλ: Πρόστιμο σε όσους πετούν φαγητό

Πρόστιμο θα πληρώνουν στο εξής όσοι κάτοικοι του Σιάτλ πετούν φαγητό. Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, κάθε νοικοκυριό, στα σκουπίδια του οποίου περιέχεται άνω του 10% απόβλητου φαγητού θα πληρώνει 1 δολάριο. Ενώ το αντίστοιχο ποσό για τις πολυκατοικίες αλλά και τις επιχειρήσεις είναι 50 δολάρια, σύμφωνα με το BBC.

Το Σιάτλ είναι ιδιαίτερα πρωτοπόρο σε θέματα ανακύκλωσης: ανακυκλώνει ήδη το 56% των αποβλήτων ενώ στόχος είναι να φτάσει το 60% μέχρι το 2015. Ενώ είναι η δεύτερη πόλη των ΗΠΑ, μετά το Σαν Φρανσίσκο, που έχει κάνει υποχρεωτική την κομποστοποίηση των απορριμμάτων.

Δείτε το αναλυτικό αφιέρωμα του news.gr για το food waste

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Συμβούλιο Υπεράσπισης Φυσικών Πόρων μέχρι και το 40% των τροφίμων καταλήγει στα σκουπίδια στις ΗΠΑ.

Η πόλη θα αρχίσει την έκδοση προειδοποιητικών εισιτηρίων από την 1η Ιανουαρίου 2015 και την επιβολή προστίμων στους κατοίκους από την 1η Ιουλίου, σύμφωνα με το διάταγμα που πέρασε ομόφωνα τη Δευτέρα.

Οι σκουπιδιάρηδες θα εξοπλιστούν με ένα ειδικό μηχανογραφημένο σύστημα όπου θα σημειώνουν τον όγκο των αποβλήτων σε τρόφιμα.