Φυλάνε τα χρήματα σας και προσέχουν το περιβάλλον

Φυλάνε τις οικονομίες σας, προστατεύουν το περιβάλλον και στηρίζουν το έργο των παιδικών χωριών SOS. Τρεις πολύ καλοί λόγοι ώστε οι κουμπαράδες από ανακυκλωμένα υλικά να τραβήξουν αν μη τι άλλο την προσοχή μας.

Ελληνίδες από όλη τη χώρα ένωσαν τις δυνάμεις και τη φαντασία τους και δημιούργησαν ευφάνταστους κουμπαράδες από υλικά όπως κουτιά, μπουκάλια και άλλα.

“Η αρχική ιδέα ήταν να φτιάξουμε, μόνο από επαναχρησιμοποιούμενα υλικά, κουμπαράδες οι οποίοι θα πωληθούν και τα έσοδα θα διατεθούν στη συνέχεια, στο παιδικό χωριό” αναφέρει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η Ρένα Χριστοδούλου, μέλος της ομάδας Ελληνίδων blogger που πήρε τη σχετική πρωτοβουλία και κάλεσαν όσες ήθελαν να συμμετάσχουν στη δημιουργία αυτή.

Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 655 κουμπαράδες από διάφορα μέρη της Ελλάδας καθώς πολλές γυναίκες έφτιαξαν και έστειλαν παραπάνω από έναν κουμπαρά η κάθε μία.

“Μιλάμε για κουμπαράδες από κουτιά κάθε είδους, από μπογιές, καφέδες, δημητριακά, παπούτσια, κουμπαράδες φτιαγμένους από κυπελάκια του καφέ, παλιά … επιτραπέζια ρολόγια, πεπιεσμένο χαρτί, γυάλινα βαζάκια, ακόμη και από ρολό… τουαλέτας” λέει η κ.Χριστοδούλου.

Οι κουμπαράδες θα πωλούνται από 5 έως 25 ευρώ.