Ένα σπίτι από… σκουπίδια

Αντί να καταλήξει στη χωματερή και να επιβαρύνει τον πλανήτη μας, γίνεται σπίτι για τους συνανθρώπους μας! Μια εταιρεία οικολογικών λύσεων από το Μεξικό κατάφερε να αξιοποιήσει το πλαστικό που προέρχεται από σκουπίδια και να φτιάξει σπιτάκια.

Όπως σημειώνουν οι υπεύθυνοι της εταιρείας, μόνο στην πόλη τους παράγονται περίπου 3.000 τόνοι πλαστικών απορριμμάτων κάθε μήνα.

“Αξιοποιούμε στο έπακρο αυτά τα απόβλητα αντί να τα αφήνουμε να σαπίζουν στις χωματερές, όπου καταλαμβάνουν χώρο και μολύνουν το περιβάλλον”, τόνισε ο κ. Ramon Espinoza, επικεφαλής της εταιρείας.

Τα πλαστικά απορρίμματα μεταφέρονται στη μονάδα επεξεργασίας της εταιρείας, όπου κόβονται σε μικρότερα κομμάτια. Τα μικρά κομμάτια πλαστικού ψήνονται στη συνέχεια σε ένα φούρνο και μετατρέπονται σε επίπεδα φύλλα για την κατασκευή των τοίχων του σπιτιού.

Ήδη η εταιρεία έχει καταφέρει να φτιάξει επιτυχώς άλλες, μικρότερες κατασκευές από ανακυκλωμένα πλαστικά σκουπίδια, όπως παγκάκια, φράχτες και σπιτάκια σκύλων.

Η τεχνογνωσία της εταιρείας έχει προσελκύσει ως και το ενδιαφέρον της κυβέρνησης του Μεξικού και ξεκίνησαν συζητήσεις για την κατασκευή κοινοτήτων χαμηλού κόστους για τους φτωχούς.

Τα πλαστικά σπίτια μπορούν να στηθούν εύκολα από τον καθένα με ένα απλό σετ εργαλείων.

Με τιμή κάτω των 5.000 δολαρίων εκτιμάται ότι σύντομα πολλοί Μεξικανοί θα βρουν στέγη κάτω από πράσινο σπιτάκι.