Η μεγάλη επιστροφή της Chipita στο Χρηματιστήριο

Η μεγάλη επιστροφή της Chipita στο Χρηματιστήριο

Σε εξέλιξη σχετική μελέτη για την επάνοδο της στην κεφαλαιαγορά

Τη μεγάλη επιστροφή της Chipita στο χρηματιστηριακό ταμπλό εξετάζει ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, επισημαίνοντας πως αυτό το διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη σχετική μελέτη, χωρίς ωστόσο να είναι σαφές ακόμη εάν η εταιρεία θα εισαχθεί στο ελληνικό ή σε κάποιο ξένο χρηματιστήριο. Αυτό όπως τόνισε είναι κάτι που θα αποφασισθεί μετά και την ολοκλήρωση σχετικής μελέτης.

Ωστόσο, σύμφωνα με αναλυτές του κλάδου, η χρηματιστηριακή επιλογή για την επάνοδο της Chipita στο ταμπλό, εάν δεν γίνει μέσω Αθηνών, πιθανότερη εκδοχή είναι το Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Η ενδεχόμενη είσοδος μιας επιχείρησης με το μέγεθος της Chipita στο ελληνικό χρηματιστήριο στέλνει θετικά μηνύματα όχι μόνο για την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, αλλά και για το σύνολο της ελληνικής οικονομίας.

Οι όποιες κινήσεις θα εξαρτηθούν και από τις συνθήκες που θα επικρατούν στην ελληνική οικονομία. Πάντως, εάν τελικά η Chipita επιλέξει το Xρηματιστήριο Aθηνών, θα είναι από τις λίγες εταιρείες που τα τελευταία χρόνια αποφασίζουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στην ελληνική κεφαλαιαγορά. Ενώ στην περίπτωση που τελικά η Chipita προτιμήσει να πάρει τον δρόμο για κάποιο από τα διεθνή χρηματιστήρια, η διευρυμένη παρουσία της στο εξωτερικό, θεωρείται πως θα αποτελέσει ισχυρό κίνητρο για να εισρεύσουν νέα κεφάλαια.