Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ανοδικά κινείται ο βρετανικός δείκτης FTSE

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ανοδικά κινείται ο βρετανικός δείκτης FTSE

Εταιρίες όπως η AstraZeneca και η Rolls Royce, που αντλούν το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων τους από αγορές εκτός της Βρετανίας, σημείωσαν σήμερα άνοδο πάνω από 1,5%

Η ενίσχυση των εξαγωγικών εταιριών βοήθησε τον βασικό βρετανικό χρηματιστηριακό δείκτη να κινηθεί προς τα ιστορικά υψηλά επίπεδά του σήμερα κατά την έναρξη της συνεδρίασης και να καταγράψει υπεραπόδοση έναντι άλλων ευρωπαϊκών αγορών.

Οι μετοχές στην ευρωζώνη σημείωσαν νωρίτερα άνοδο κατά 0,2%. Ο δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε νωρίτερα κατά 0,5%, πολύ κοντά στο ιστορικό υψηλό που σημείωσε στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο βασικός βρετανικός χρηματιστηριακός δείκτης περιλαμβάνει κυρίως εταιρίες με εξαγωγικό προσανατολισμό, που ευνοούνται από την υποχώρηση της στερλίνας. Η λίρα δέχεται πιέσεις την τελευταία εβδομάδα, καθώς σύμφωνα με κάποιες δημοσκοπήσεις η εκλογική αναμέτρηση στη Βρετανία την επόμενη εβδομάδα ίσως εξελιχθεί σε μια μάχη στήθος με στήθος.

Εταιρίες όπως η AstraZeneca και η Rolls Royce, που αντλούν το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων τους από αγορές εκτός της Βρετανίας, σημείωσαν σήμερα άνοδο πάνω από 1,5%.

Η ισπανική Banco Popular σημείωσε πτώση άνω του 8%, καθώς μια από τις βασικές ρυθμιστικές αρχές για τις ευρωπαϊκές τράπεζες έχει προειδοποιήσει Ευρωπαίους αξιωματούχους ότι ίσως χρειαστεί να γίνει εκκαθάριση της τράπεζας εάν δεν βρεθεί αγοραστής.