Ο ΟΠΕΚ ανέβασε τους χρηματιστηριακούς δείκτες στην Ευρώπη

Ο ΟΠΕΚ ανέβασε τους χρηματιστηριακούς δείκτες στην Ευρώπη

Ωστόσο, το tweet του Αμερικανού προέδρου περί επιβολής δασμών στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα οδήγησε στο «κόκκινο» τον κλάδο των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Κλίμα ευφορίας επικράτησε σήμερα στις αγορές της Ευρώπης με το ενδιαφέρον των επενδυτών να επικεντρώνεται στην κρίσιμη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ. Η απόφαση για αύξηση της παραγωγής έδωσε ώθηση στις τιμές των μετοχών με τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 να αποκομίζει κέρδη 1,06%.

Ανοδικά κινήθηκαν οι περισσότεροι κλάδοι στα χρηματιστήρια της Ευρώπης με εξαίρεση τις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών που δέχθηκαν και τις μεγαλύτερες πιέσεις από τις ρευστοποιήσεις μετά το tweet του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, που έκανε λόγο για επιβολή δασμών 20% σε όλα τα αυτοκίνητα που εισάγονται στις ΗΠΑ από την Ευρωζώνη. Ισχυρό πλήγμα από τις ρευστοποιήσεις δέχθηκαν οι μετοχές της Fiat Chrysler, της Ferrari και της BMW.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο FTSE 100 έκλεισε ενισχυμένος κατά 1,67%, στις 7.682,27 μονάδες. Στο χρηματιστήριο του Παρισιού, ο CAC 40 ενισχύθηκε κατά 1,34%, στις 5.387,38 μονάδες. Τέλος, στο χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης, ο DAX κατέγραψε κέρδη 0,54% και διαμορφώθηκε στις 12.579,72 μονάδες.