Οι δέκα πιο ακριβές μεταγραφές στην ιστορία της Premier League

Οι δέκα πιο ακριβές μεταγραφές στην ιστορία της Premier League

Ο Πογκμπά, ο Λουκάκου και οι άλλοι...

Μπορεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μην έσπασε φέτος το ρεκόρ της πιο ακριβής μεταγραφής που η ίδια έσπασε πέρυσι το καλοκαίρι, αποκτώντας τον Πολ Πογκμπά από τη Γιουβέντους, όμως και η μεταγραφή του Ρομέλου Λουκάκου από την Έβερτον δεν ήταν και... φτηνή. Μάλιστα, είναι η δεύτερη πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Premier League.

Με αφορμή το deal του Λουκάκου, το SkySports καταγράφει τις δέκα πιο ακριβές μεταγραφές στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος:

1. Πολ Πογκμπά

Ο 24χρονος Γάλλος μέσος «μετακόμισε» πέρυσι και πάλι στο Μάντσεστερ, τέσσερα χρόνια αφότου αποχώρησε για λογαριασμό της Γιουβέντους, με τη Γιουνάιτεντ να πληρώνει το εξωφρενικό ποσό των 104,7 εκατομμυρίων ευρώ για να τον (ξανα)κάνει δικό της.

2. Ρομέλου Λουκάκου

Ο Βέλγος επιθετικός εξαργύρωσε την περσινή καλή του χρονιά στην Έβερτον, παίρνοντας μεταγραφή στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπου θα βρει και πάλι μπροστά του τον Ζοζέ Μουρίνιο, τον προπονητή που δεν είχε πειστεί για την αξία του όταν τον είχε ως παίκτη στην Τσέλσι πριν από λίγα χρόνια. Το κόστος της μεταγραφής του; 84,2 εκατομμύρια ευρώ.

3. Άνχελ Ντι Μαρία

Το 2014 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έσπασε το τότε ρεκόρ της ακριβότερης μεταγραφής στην ιστορία της Premier League, αποκτώντας τον Αργεντινό άσο έναντι 67 εκατομμυρίων ευρώ από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Βέβαια, στο Μάντσεστερ δεν «κόλλησε» καθόλου, κι έτσι αποχώρησε έναν χρόνο μετά, πηγαίνοντας στην Παρί Σεν Ζερμέν έναντι 50 εκατ. ευρώ.

4. Κέβιν Ντε Μπρόινε

Η τρομερή χρονιά που έκανε το 2014/15 ο Βέλγος μέσος με τη φανέλα της Βόλφσμπουργκ, μετά από ένα αποτυχημένο πέρασμα από την Τσέλσι, του άνοιξε ξανά το δρόμο για την Premier League: η Μάντσεστερ Σίτι τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2015 έναντι 61,2 εκατομμυρίων ευρώ.

5. Αλεσάντρ Λακαζέτ

58,3 εκατομμύρια ευρώ. Ποτέ η Άρσεναλ δεν έχει πληρώσει τέτοιο ποσό για μεταγραφή. Το έκανε φέτος για να αποκτήσει τον Γάλλο επιθετικό από τη Λιόν, όπου πραγματοποίησε μία φοβερή χρονιά με 37 γκολ σε 45 αγώνες.

6. Φερνάντο Τόρες

56 εκατομμύρια ευρώ πλήρωσε η Τσέλσι τον Ιανουάριο του 2011 για να αποκτήσει από τη Λίβερπουλ τον Ισπανό επιθετικό, ο οποίος όμως δε δικαίωσε τις προσδοκίες των «Μπλε», πετυχαίνοντας μόνο 20 γκολ σε τριάμισι χρόνια.

7. Ραχίμ Στέρλινγκ

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα ήθελε τον Άγγλο επιθετικό στη Μάντσεστερ Σίτι, και τελικά κατάφερε να τον πάρει από τη Λίβερπουλ, με αντίτιμο ύψους 55 εκατομμυρίων ευρώ.

8. Τζον Στόουνς

Όταν ο Στόουνς πήρε μεταγραφή στη Μάντσεστερ Σίτι από την Έβερτον το καλοκαίρι του 2016, έγινε ο δεύτερος πιο ακριβός αμυντικός στην ιστορία του ποδοσφαίρου, μετά τον Νταβίντ Λουίζ της Παρί Σεν Ζερμέν, καθώς η μετακίνησή του κόστισε 53,3 εκατομμύρια ευρώ.

9. Μπερνάρντο Σίλβα

Ο νεαρός Πορτογάλος άσος βοήθησε τη Μονακό να κατακτήσει το πρωτάθλημα στη Γαλλία φέτος, και οι εμφανίσεις του δεν πέρασαν απαρατήρητες από τη Μάντσεστερ Σίτι, που πλήρωσε 48,3 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό της.

10. Μεσούτ Οζίλ

Μία από τις πιο χρήσιμες μεταγραφές στην ιστορία της Άρσεναλ, ο Γερμανός μεσοεπιθετικός αποτελεί το «μυαλό» της λονδρέζικης ομάδας τα τελευταία χρόνια. Αποκτήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013 από τη Ρεάλ Μαδρίτης έναντι 47,7 εκατομμυρίων ευρώ.