Και ο Μπρούντερλε υπέρ της επιμήκυνσης

Μετά τα θετικά μηνύματα της καγκελαρίου Μέρκελ και του υπουργού Οικονομικών Σόιμπλε ήρθε η σειρά των φιλελευθέρων συμμάχων να εγκαταλείψουν την άκαμπτη στάση τους στο ελληνικό ζήτημα.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των γερμανών Φιλελευθέρων (FDP) Ράινερ Μπρούντερλε δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα προκειμένου αυτή να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις της.

“Φυσικα και κοστίζει χρήματα μια παράταση χρόνου”, είπε χαρακτηριστικά ο φιλελεύθερος πολιτικός, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι έχει νόημα να εξετάσει κανείς το ζήτημα εφόσον μπορεί να επιτύχει ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Και την απόδειξη για αυτό θα πρέπει να την δώσει η Αθήνα. Ο κ. Μπρούντερλε δεν απέκλεισε επίσης ρητά και ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, λέγοντας ότι όλα τα ζητήματα θα πρέπει να μπορούν να εξετάζονται, χωρίς να δημιουργούνται εσφαλμένες προσδοκίες.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη Deutche Welle, ο πρώην υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας επισήμανε ότι θα μπορούσε να γίνει μια συζήτηση για την τροποποίηση του ελληνικού προγράμματος “εφόσον έχουν εκπληρωθεί οι υποχρεώσεις” της χώρας και αυτό θα φανεί, όπως είπε, στην έκθεση της Τρόικας. “Μπορούμε να συζητήσουμε γι' αυτό, μόνον εφόσον η Ελλάδα κρατήσει αυτή τη φορά το λόγο της, ή τουλάχιστον τον κρατήσει σε μεγάλο βαθμό”, είπε ο γερμανός πολιτικός.

Ο Ράινερ Μπρούντερλε επανέλαβε ότι δεν έχει νόημα “να βάζει κανείς λεφτά σε ένα βαρέλι δίχως πάτο”, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξής του τόνισε ότι “εάν η Ελλάδα δεν κάνει τίποτε και εμείς πληρώνουμε μόνο, τότε τα πράγματα δεν θα πάνε καλά”.