Στουρνάρας: Επέκταση των συμψηφισμών μεταξύ Δημοσίου και φορολογουμένων

Την επέκταση των συμψηφισμών μεταξύ Διοίκησης και φορολογουμένων, αλλά και την υιοθέτηση νέων ηλεκτρονικών συστημάτων για τη φορολογική συμμόρφωση, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας, μιλώντας σήμερα στο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Στη συνεδρίαση μετείχαν ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρης Θεοχάρης και τα μέλη του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου κ.κ. Θ. Φορτσάκης, Γ. Σταυρόπουλος, Κατερίνα Σαββαΐδου, Frank Daly και Mats Sjöstrand.

Κατά την εισήγησή του ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε την ανάγκη για περαιτέρω αλλαγές στη νομοθεσία και τις δομές της φορολογικής διοίκησης, προκειμένου να καταστεί αποτελεσματική, και έδωσε έμφαση στην απλοποίηση των διαδικασιών προς όφελος των πολιτών.

Ο υπουργός τόνισε πως γίνονται προσπάθειες δημιουργίας οικονομιών κλίμακας, όπως με την μείωση των ΔΟΥ από 280 σε 120, αλλά και δημιουργίας εξειδικευμένων δομών, όπως τα ειδικά ελεγκτικά κέντρα.

Ο υπουργός ζήτησε από το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο να επισημαίνονται εγκαίρως στο υπουργείο πιθανοί κίνδυνοι λόγω λανθασμένων πρακτικών και οι διορθωτικές ενέργειες για την επίτευξη του σχεδίου μεταρρύθμισης της φορολογικής διοίκησης.