ΔΝΤ: Ελληνική υπόθεση οι ιδιωτικοποιήσεις

Διαψεύδει το ΔΝΤ τα δημοσιεύματα των Financial Times και του Reuters σύμφωνα με τα οποία η τρόικα εξετάζει αναμόρφωση του ελληνικού προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, με τη μεταφορά μεγάλου μέρους των προς πώληση κρατικών ακινήτων σε εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο που θα διοικείται από ξένους εμπειρογνώμονες.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, κληθείς πριν λίγο από την Ουάσιγκτον να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές ξεκαθάρισε πως οι ιδιωτικοποιήσεις είναι αρμοδιότητα της ελληνικής κυβέρνησης.

“Η ιδιοκτησία του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων είναι σημαντικό ζήτημα. Οι αποφάσεις λαμβάνονται από την Ελλάδα”, τόνισε ο Ράις, ξεκαθαρίζοντας πως οι αποκρατικοποιήσεις είναι σημαντικό στοιχείο του ελληνικού προγράμματος και πρέπει να συνεχισθούν.

Σε ερώτηση αναφορικά με την ανάγκη ενός τρίτου χρηματοδοτικού προγράμματος προς την Ελλάδα, το στέλεχος του ΔΝΤ ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία συζήτηση για νέο πρόγραμμα του Ταμείου προς την Ελλάδα.

Για το θέμα του χρηματοδοτικού κενού ο Ράις είπε πως οι Ευρωπαίοι έχουν δεσμευθεί να παράσχουν πρόσθετη στήριξη στην Ελλάδα για όσο εφαρμόζει το πρόγραμμα. Είπε δε πως το ζήτημα θα εξετασθεί κατά την επόμενη αξιολόγηση του προγράμματος το Σεπτέμβριο.