Κενή παραμένει η θέση του αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου του ΤΧΣ

Κενή παραμένει η θέση του αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, καθώς δύο έμπειρα τραπεζικά στελέχη που αξιολογήθηκαν για τη θέση και προτάθηκαν για την κάλυψή της δεν αποδέχθηκαν τελικά να αναλάβουν καθήκοντα. Ο λόγος είναι η μη επαρκής νομική κατοχύρωσης των στελεχών του ΤΧΣ και το γεγονός ότι αν και καλύπτονται από αστικές ευθύνες δεν ισχύει και το ίδιο για διώξεις έναντι ποινικών ευθυνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες για τη θέση του αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας επελέγη αρχικά ο τραπεζίτης Κωνσταντίνος Ηροδότου, ο οποίος μετά από ενημέρωση που έλαβε για τα καθήκοντά του αρνήθηκε να αναλάβει λόγω της μη επαρκούς νομικής κατοχύρωσης και περιοριστικών όρων που περιβάλλουν τις επαγγελματικές δραστηριότητες των μελών του Ταμείου ακόμη και μετά την αποχώρησή τους από αυτό.

Μετά την άρνηση Ηροδότου η θέση προτάθηκε στον κ. Γιώργο Κουτσουδάκη, ο οποίος είχε και αυτός εκφράσει ενδιαφέρον για την ανάληψη καθηκόντων στο ΤΧΣ κα είχε αξιολογηθεί από την ειδική επιτροπή. Όμως και το πολύπειρο τραπεζικό στέλεχος με θητεία στην Εμπορική Τράπεζα, αρνήθηκε και αυτό να αναλάβει.

Πρέπει να σημειωθεί πως η θέση του αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου του ΤΧΣ είχε χηρέψει στις 2 Ιουλίου όταν ο τότε αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κ. Μάριος Κολιόπουλος είχε παραιτηθεί επικαλούμενος διαφωνίες επί νομικών θεμάτων.

Πλέον τίθεται από το νόμο ζήτημα λειτουργίας του ΤΧΣ και το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να προβεί σε ειδικούς χειρισμούς τόσο για την κάλυψη της θέσης όσο και για τη διασφάλιση της ομαλής πορείας του Ταμείου.