Στουρνάρας: Δεν θέλουμε κούρεμα – Βγαίνουμε στις αγορές το 2014

Παρέμβαση στην έντονη συζήτηση που έχει προκύψει τις τελευταίες εβδομάδες σχετικά με το εάν η Ελλάδα θα χρειαστεί ένα νέο κούρεμα του χρέους της ή μια νέα οικονομική βοήθεια κάνει ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ο κ. Στουρνάρας υποστηρίζει ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί ένα δεύτερο κούρεμα του χρέους της.

Επιπλέον, και όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρει χαρακτηριστικά στην ίδια συνέντευξη του πως η Ελλάδα θα μπορούσε να επιστρέψει στις αγορές το δεύτερο εξάμηνο του 2014 με μια μικρή έκδοση ομολόγων.

Η Ελλάδα είναι πιθανόν να επιστρέψει στις αγορές κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2014 "για να δοκιμάσει τα νερά", εάν έχει επιστρέψει στην ανάπτυξη κατά το πρώτο ήμισυ του επομένου έτους και έχει εξασφαλίσει πρωτογενές πλεόνασμα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

"Αυτό θα είναι μία μεγάλη επιτυχία που θα μάς επιτρέψει να δοκιμάσουμε την αγορά με την έκδοση νέων ομολόγων κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2014. Αρχικά μικρού ύψους, για να δοκιμάσουμε την αγορά", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών στην εφημερίδα Handelsbatt.

Σε ερώτηση εάν αυτό σημαίνει ότι το ομόλογα θα είναι ύψους τριών έως πέντε δισκεατομμυρίων ευρώ, ο Γιάννης Στουρνάρας απάντησε: "Ισως και μικρότερου".

"Η σπουδή Στουρνάρα να συνταχθεί με το γερμανικό "όχι" στο κούρεμα του χρέους, υπονομεύει κάθε διαπραγμάτευση, οι Μερκελιστές πρέπει να φύγουν" έγραψε αντιδρώντας στις δηλώσεις Στουρνάρα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.