Μέρκελ: Το ελληνικό κούρεμα θα προκαλούσε ντόμινο αβεβαιότητας

Με ένα κατηγορηματικό "οχι" στα σενάρια μείωσης του ελληνικού χρέους  επιχειρεί η Άνγκελα Μέρκελ να τερματίσει το δημόσιο διάλογο για το νέο κούρεμα. "Και κούρεμα και τρίτο πακέτο, τα χρήματα δεν φτάνουν", υποστηρίζει η καγκελάριος της Γερμανίας, μιλώντας στο περιοδικό Focus

Μια μείωση του χρέους της Ελλάδας θα μπορούσε να προκαλέσει ένα " ντόμινο αβεβαιότητας" στην Ευρωζώνη και να πλήξει τις επενδύσεις στην περιοχή, δηλώνει η Μέρκελ .

"Προειδοποιώ ρητά ενάντια σε ένα κούρεμα, το οποίο θα είχε ως αποτέλεσμα ο ενθουσιασμός των ιδιωτών επενδυτών για επενδύσεις στην Ευρωζώνη να πέσει και πάλι στο μηδέν", τονίζει η Μέρκελ σε συνέντευξή της,  στο αυριανό τεύχος του περιοδικού.

Αναφερόμενη στη συζήτηση για ένα νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα η καγκελάριος απέφυγε να απαντήσει άμεσα, αλλά τόνισε ότι αυτό είναι ένα ζήτημα που θα συζητηθεί, όπως έχει αποφασιστεί, το 2014.

"Τότε θα εξετάσουμε τόσο την πορεία του χρέους, όσο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. Μέχρι τότε θα πρέπει η χώρα να κάνει ακόμη πολλά και θα πρέπει με συνέπεια να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις" αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μετά την καγκελάριο, και ο υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε απέκλεισε μια νέα μείωση χρέους αλλά επανέλαβε
τη θέση της κυβέρνησης πως οι εταίροι της Ελλάδας θα "αποφασίσουν για νέα μέτρα»"το 2014, αν παραστεί ανάγκη. "Η αλήθεια είναι πως είναι πολύ πιθανό ότι θα γίνει αυτό", είπε σε συνέντευξη τύπου ο Σόιμπλε
                               
                               

H γερμανική κυβέρνηση θέλει να βάλει τέλος στις δηλώσεις που ακολούθησαν την παραδοχή του υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε πριν λίγες ημέρες, ότι η Ελλάδα χρειάζεται νέο χρηματοδοτικό πακέτο θεωρώντας ότι έτσι πλήττεται προεκλογικά το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα που ηγείται του κυβερνητικού συνασπισμού.