Die Welt: Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν είναι ταμπού

Ο χορός των γερμανικών δημοσιευμάτων αναφορικά με τη βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας -και μάλιστα, στο άμεσο μέλλον- δεν περιλαμβάνει μόνο σενάρια στήριξης από τους Ευρωπαίους εταίρους μας.

Η εφημερίδα Die Welt κάνει λόγο για "βούρκο χρέους" και επαναφέρει το θέμα της εξόδου της χώρας μας από τη ζώνη του ευρώ.

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι "αν οι πιστωτές δεν παραιτηθούν από τις αξιώσεις τους, τότε η Ελλάδα θα βυθιστεί στον βούρκο του χρέους", αφήνοντας, κατ' επέκταση, σαφές υπονοούμενο για πιθανή αναδιάρθρωση χρέους.

Ως εναλλακτικό σενάριο, όμως, τονίζει ότι "δεν πρέπει να είναι ταμπού η έξοδος της Ελλάδας από το κλειστό κλαμπ της ευρωζώνης".

"Η γερμανική κυβέρνηση αμφισβητεί τα τόσο προφανή αυτά στοιχεία και αρνείται να συζητήσει το ενδεχόμενο νέας βοήθειας", αναφέρεται στο δημοσίευμα..

Παράλληλα, εξηγείται ότι "με ένα κούρεμα οι μέχρι πρότινος εγγυήσεις θα μετατρέπονταν άμεσα σε απώλειες δισεκατομμυρίων για τον εδώ φορολογούμενο". "Πώς θα εξηγήσει κανείς στους Γερμανούς ότι στη Γερμανία πρέπει να κλείνουν κολυμβητήρια,  δεν υπάρχουν θέσεις σε παιδικούς σταθμούς, χρήματα για να φτιαχτούν οι δρόμοι, την ώρα που κεφάλαια από τα κρατικά ταμεία διοχετεύονται προς το Νότο της Ευρώπης;", διερωτάται η εφημερίδα.

"Δεδομένου ότι οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα δεν αρκούν, θα πρέπει να ενταθούν οι πιέσεις", καταλήγει το δημοσίευμα.