Δε βλέπει νέο “κούρεμα” του ελληνικού χρέους ο Γ. Στουρνάρας

Την πεποίθησή του ότι δεν αναμένει νέο "κούρεμα" του ελληνικού χρέους μελλοντικά εξέφρασε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Ο κ. Στουρνάρας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ειδησογραφικού πρακτορείου Bloomberg τόνισε ότι η ελληνική πλευρά βρίσκεται σε συζητήσεις με τους δανειστές για το "χρηματοδοτικό κενό". Ωστόσο, διευκρίνισε ότι οι ανάγκες της Ελλάδας είναι "πλήρως καλυμμένες" μέχρι τον Αύγουστο του 2014.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι δεν υπάρχει σχέδιο Β για την Ελλάδα κι ότι η κυβέρνηση έχει στη διάθεσή της όλα τα συστατικά για λύση στο ελληνικό ζήτημα.

Ο Γιάννης Στουρνάρας όρισε ως προτεραιότητα την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος και απαρνήθηκε την τεράστια σημασία της διεξαγωγής και της έκβασης των γερμανικών εκλογών για την επίλυση του ελληνικού ζητήματος με τη φράση "Οι γερμανικές εκλογές δεν αποτελούν ελληνική έννοια".

Κατά τα άλλα, ο κ. Στουρνάρας συνέχισε στο γνωστό μοτίβο διαβεβαιώσεων για την πορεία των εσόδων. "Θα υλοποιηθεί ο νέος στόχος του 2013 για τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις", δήλωσε χαρακτηριστικά. "Στόχος είναι η βελτίωση της συλλογής των φόρων και η ολοκλήρωση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων", υπογράμμισε.