Νέα ρύθμιση για τα αυθαίρετα με έως και 102 δόσεις

Νέα ρύθμιση για τα αυθαίρετα προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Καλαφάτης, οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων θα μπορούν να πληρώσουν τα πρόστιμά τους έως και σε 102 δόσεις, ενώ η ελάχιστη μηνιαία δόση θα ορίζεται στα 50 ευρώ και θα παρέχεται η δυνατότητα καταβολής δύο μόνο δόσεων ετησίως, με ελάχιστο ποσό καταβολής τα 300 ευρώ ανά δόση.

Σύμφωνα με τον κ. Καλαφάτη, οι διατάξεις αυτές θα διευκολύνουν τους ιδιοκτήτες στις συναλλαγές που αφορούν τα αυθαίρετά τους, όπως τυχόν επισκευές ή η μεταβίβαση στην οικογένειά τους.

Στη νέα ρύθμιση θα πρέπει να υπαχθούν και οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων που είχαν προχωρήσει σε τακτοποίηση με παλαιότερες ρυθμίσεις. Ωστόσο, τα ποσά που ήδη έχουν καταβάλει θα συμψηφιστούν και είναι πιθανό σε κάποιες περιπτώσεις όπου τελικά ο ιδιοκτήτης πλήρωσε περισσότερα χρήματα, να υπάρξει επιστροφή του πλεονάζοντος ποσού.

Σύμφωνα με τον κ. Καλαφάτη, αμέσως μετά τη δημοσίευση του σχετικού νόμου θα δοθεί περιθώριο 18 μηνών στους ενδιαφερόμενους για να υπαχθούν στη ρύθμιση, όμως όσοι το κάνουν στους πρώτους έξι μήνες θα απολαμβάνουν περισσότερων δόσεων.