Ικανοποίηση Ντάισελμπλουμ για την πορεία της Ελλάδας

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν  Ντάισελμπλουμ, «χαιρέτισε» την πρόοδο της Αθήνας, προαναγγέλλοντας παράλληλα, την καταβολή των 2,5 δισ. την προσεχή Δευτέρα. 

Θυμίζουμε ότι ήδη είχε δοθεί το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης συνολικού ύψους 4 δισ. Ευρώ - 2,5 δισ. από τον EFSF και 1,5 δισ. από τις επιστροφές κερδών των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών - τη Δευτέρα 29 Ιουλίου άναψε το μεσημέρι της Τετάρτης το EuroWorkingGroup.

Ο επικεφαλής του Eurogroup αναφέρθηκε στην ικανοποίηση της Τρόικα για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας, υπογράμμισε πως η Ελλάδα υλοποίησε το σύνολο των προαπαιτούμενων εκτός ενός, που αφορά την κινητικότητα των εκπαιδευτικών και αναμένεται να εκπληρωθεί αύριο, Πέμπτη.

Ο Ολλανδός πολιτικός χαρακτήρισε, μάλιστα, τα προαπαιτούμενα μέτρα αναγκαία,  για την δημοσιονομική πολιτική, την φορολογική αναδιάρθρωση, την διαχείριση των εσόδων, την διοικητική μεταρρύθμιση αλλά και τον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων.

Εφόσον υλοποιηθεί και το τελευταίο προαπαιτούμενο, τότε οι διαδικασίες εκταμίευσης της δόσης θα ολοκληρωθούν την Δευτέρα, 29 Ιουλίου.