Στα τέλη Μαρτίου 2014 η πώληση ποσοστού της Eurobank

Το αργότερο μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2014 θα πρέπει η Κυβέρνηση και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) να πωλήσουν μέρος μετοχών της Eurobank σε ιδιώτη επενδυτή.

Το επικαιροποιημένο Μνημόνιο που θα δημοσιοποιηθεί εντός της εβδομάδας θα αναφέρεται στην δέσμευση της Κυβέρνησης να διαθέσει μέχρι το τέλος Μαρτίου 2014 σε διεθνή στρατηγικό επενδυτή μερίδιο των μετοχών της Eurobank.

Προς τον σκοπό αυτό, θα πρέπει η Κυβέρνηση να ορίσει μέχρι το τέλος Αυγούστου 2013 συμβούλους για την διαδικασία που θα να αναπτύξουν έως τα μέσα Οκτωβρίου ειδική εφαρμογή με τα οικονομικά δεδομένα της τράπεζας που θα απευθύνεται στους δυνητικούς επενδυτές και θα τους επιτρέψει να ξεκινήσουν την διαδικασία οικονομικού και νομικού ελέγχου το αργότερο έως το τέλος Νοεμβρίου 2013.

Όπως τονίζεται στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο η όλη διαδικασία πρέπει να δομηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να δοθούν πρόσθετα κίνητρα για την συμμετοχή επενδυτών που θα επιθυμούσαν να αποκτήσουν την πλειοψηφία των μετοχών της Eurobank στο μέλλον.