Σόιμπλε: Η Μέρκελ δεν είναι η τρόικα

H Γερμανίδα καγκελάριος δεν είναι η τρόικα, δήλωσε τη Δευτέρα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, λέγοντας ότι στην ατζέντα της επίσκεψης της Άνγκελα Μέρκελ δεν περιλαμβάνεται η εκταμίευση της επόμενης δόσης.

"Η καγκελάριος δεν είναι η τρόικα. Η καγκελάριος ταξιδεύει στην Ελλάδα όπως ταξιδεύει σε πολλές άλλες χώρες και όπως ο Έλληνας πρωθυπουργός ταξίδεψε στο Βερολίνο" σημείωσε ο κ. Σόιμπλε.

"Η Γερμανία κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει την Ελλάδα στον δύσκολο δρόμο της. Αλλά η τρόικα έχει τη δική της δουλειά" πρόσθεσε.

Ρεν: Το Eurogroup θα πει καλό λόγο για Ελλάδα

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν δήλωσε ότι η ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού μηχανισμού διάσωσης αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ευρωζώνη, προσφέροντας ένα μόνιμο τοίχος ασφαλείας.

Σημειώνεται ότι σε συνέντευξη που έδωσε στο Ελσίνκι το περασμένο Σάββατο ο κ. Ρεν υποστήριξε ότι "οι διαπραγματεύσεις  προχώρησαν τις τελευταίες ημέρες και χθες. Γι’ αυτό εκτιμώ και περιμένω το eurogroup να καταλήξει σε μια θετική και υποστηρικτική δήλωση για την ελληνική πρόοδο".

Φρίντεν: Ναι σε επιμήκυνση για Ελλάδα

H Eλλάδα πρέπει να λάβει περισσότερο χρόνο, αν κάτι τέτοιο δεν απαιτεί σημαντική επιπρόσθετη χρηματοδότηση, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου, Λουκ Φρίντεν, κατά την άφιξη του στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

"Η Ελλάδα καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες. Είναι πολύ δύσκολα εκεί κάτω. Και πιστεύω ότι αν χρειάζεται να τους δώσουμε επιπρόσθετο χρόνο, αν αυτό δεν απαιτεί πολλά επιπρόσθετα χρήματα, πρέπει να στηρίξουμε την Ελλάδα" τόνισε o κ. Φρίντεν.