Βεβαιότητα Τουρκολιά για το deal με τη Eurobank

Βέβαιος για την ολοκλήρωση του deal με τη Eurobank εμφανίζεται ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής, Αλέξανδρος Τουρκολιάς σε μήνυμα του προς το προσωπικό.

Ο κ. Τουρκολιάς ανέφερε με τη συμφωνία θωρακίζεται ο όμιλος της ΕΤΕ και σύμφωνα με πληροφορίες επεσήμανε πως η υποβολή δημόσιας πρότασης για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της Τράπεζας Eurobank Ergasias A.E. συμβάλλει καθοριστικά στη θωράκιση του Ομίλου, στην αναδιάρθρωση και σταθεροποίηση του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, καθώς και στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο μήνυμα του επισημαίνει ότι η εξαγορά θα αποτελέσει ορόσημο για τους δύο οργανισμούς, αφού η ολοκλήρωσή της θα δημιουργήσει έναν ενιαίο Όμιλο ο οποίος θα έχει: 

• συνολικό ενεργητικό ύψους 180 δισ. ευρώ περίπου, καθιστώντας τον ηγέτη στην εγχώρια τραπεζική αγορά και έναν από τους κορυφαίους χρηματοοικονομικούς Ομίλους της Ευρώπης,

• ένα ισχυρό δίκτυο 925 καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα και 1.700 καταστημάτων στις βασικές περιφερειακές αγορές της ΝΑ Ευρώπης, το οποίο θα εξυπηρετεί καθημερινά πάνω από 18 εκατομμύρια πελάτες,

• σημαντικά οφέλη από την αξιοποίηση των οικονομιών κλίμακας και των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων των δύο Τραπεζών, μέσω της ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών στους τομείς της χρηματοδότησης εργασιών, άντλησης καταθέσεων, αποτελεσματικότερης χρήσης κεφαλαίων και αξιοποίησης των λειτουργικών συνεργειών.